Hlavní obsah

Izrael ukázal nový web se snímky z masakru Hamásu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelské ministerstvo zahraničí na sociální síti X informovalo o nové webové stránce, na které jsou k dispozici fotky a videa z masakru teroristického hnutí Hamás, ke kterému došlo v sobotu 7. října. Na snímcích, z nichž některé nebyly dosud zveřejněny, jsou vidět ohořelá těla dětí i vteřiny před útokem teroristů na hudební festival Nova.

Foto: hamas-massacre.net

Snímek ohořelé dodávky, kterou teroristé zapálili na hudebním festivalu Nova.

Článek

„Víme, že je těžké se na ně (záběry) dívat, ještě těžší je to ale pro oběti a jejich rodiny, které tyto ohavné činy postihly,“ stojí v příspěvku účtu Israel, který spravuje izraelské ministerstvo zahraničí.

Na nově založené webové stránce jsou vidět například záběry z hudebního festivalu Nova, na kterém teroristé zavraždili přes 260 lidí. Některé snímky pocházejí z doby před útokem, jiné zachycují přímo teroristy na paraglidech, jak se snášejí z nebe těsně za nic netušícími lidmi. Další videa zase ukazují, jak se lidé z festivalu snaží utéct nebo se schovat.

Webová stránka ovšem obsahuje i syrové fotografie ohořelých těl kojenců, zakrvácenou postýlku dítěte nebo útoky na kibucy, ve kterých palestinští teroristé zavraždili celé rodiny i s dětmi.

Nezastavuj! Šani přežila masakr na izraelském festivalu, Novinkám popsala dramatický úprk

Blízký a Střední východ

Celkově si útok teroristického hnutí Hamás vyžádal přes 1400 obětí, většina z nich jsou civilisté. Dalších více než 240 lidí teroristé unesli do Pásma Gazy a drží je jako rukojmí.

Izraelská vláda minulý týden uvedla, že 138 z unesených má zahraniční pas, a to celkově z 25 zemí. Někteří z nich mají dvojí občanství, včetně toho izraelského.

Mezi unesenými je podle těchto údajů 54 Thajců, 15 Argentinců, 12 Němců nebo stejný počet Američanů. Hamás podle dostupných údajů nedrží žádného českého občana.

Neodvracejte zrak. Izraelští politici ukazují drastické záběry z masakrů, včetně zavražděných dětí

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám