Hlavní obsah

Erdoganova infekce pominula, tvrdí ministr. Prezident si volal s Putinem

Ankara

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan se prý zotavuje ze střevní chřipky a brzy obnoví svou prezidentskou kampaň, uvedl ministr zdravotnictví Fahrettin Koca. Reagoval tím na spekulace, že Erdogan prodělal infarkt a skončil v nemocnici. Ty se objevily poté, co prezident musel kvůli zdraví přerušit úterní rozhovor v televizi.

Recep Tayyip Erdoğan při čtvrteční videokonferenciVideo: Reuters

 
Článek

„Setkal jsem se s prezidentem, je ve skvělé kondici. Účinky infekce v jeho těle pomíjejí. Brzy bude pokračovat ve své kampani,“ řekl podle ruské agentury TASS Koca stanici TRT.

Příkladem lepšícího se stavu tureckého prezidenta má být čtvrteční telefonický rozhovor s Putinem. Hovořili spolu před slavnostním ceremoniálem na počest jaderné elektrárny Akkuyu ve městě Mersin. Ta se stane vůbec prvním aktivním jaderným reaktorem v Turecku.

Erdogan Putinovi během rozhovoru poděkoval za pomoc při výstavbě elektrárny, kterou realizovala ruská státní společnost Rosatom. Šéf Kremlu na oplátku popřál Erdoganovi hodně zdraví.

„Oba spolu probírali rovněž válku na Ukrajině, obilnou dohodu, ale také situaci v Sýrii,“ uvedla v krátkém prohlášení prezidentská kancelář.

Foto: Murat Cetinmuhurdar/ppo, Reuters

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan na čtvrteční ceremonii k otevření elektrárny. Účastnil se ho přes videopřenos

Erdogan si na své zdraví stěžoval už v úterý, kdy během přímého přenosu předčasně ukončil rozhovor v televizi. Spekulovalo se, že příčinou jeho hospitalizace je infarkt. Podle oficiálních vyjádření tureckých představitelů i samotného Erdogana se mělo jednat o střevní chřipku.

Prezidentské volby se v Turecku uskuteční 14. května. Přes 3,5 milionu registrovaných voličů v zahraničí ale může hlasovat už dnes.

Erdogan skončil v nemocnici, měl mít infarkt

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám