Hlavní obsah

Erdogan skončil v nemocnici, měl mít infarkt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan podle některých médií utrpěl infarkt a skončil v nemocnici. V Turecku se v květnu uskuteční prezidentské volby, v nichž se Erdogan uchází o třetí mandát.

Foto: Presidential Press Office, Reuters

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan

Článek

Na své zdraví si Erdogan stěžoval už v úterý, kdy předčasné ukončil rozhovor v televizi. „Dnes a včera (v úterý a pondělí) jsem měl mnoho práce. Proto jsem onemocněl střevní chřipkou,“ řekl v televizi Erdogan, který na středu program volební kampaně zrušil.

O infarktu a kritickém stavu Erdogana informoval server Bnn.network, který se odkazuje na prohlášení prezidentské kanceláře. Podle serveru Erdoganova kancelář uvedla, že všechna prezidentova setkání v rámci kampaně se odkládají na 3. května.

Do prezidentských a parlamentních voleb v Turecku zbývá 20 dnů. Již tento týden ale budou hlasovat Turci žijící v zahraničí, a to včetně početné krajanské komunity v Německu, kde žije zhruba 1,5 milionu tureckých voličů.

Výsledek letošních voleb nelze zatím odhadnout. Průzkumy veřejného mínění střídavě přisuzují výhru v prvním kole prezidentských voleb Erdoganovi a kandidátovi bloku opozice Kemalu Kiliçdaroğluovi. V případě, že by nikdo nedostal většinu hlasů, bude se 28. května konat druhé kolo volby mezi dvěma nejúspěšnějšími kandidáty.

Erdogan nasliboval plyn zdarma a nižší daně. V průzkumech už zase vede

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám