Hlavní obsah

Exploze u ambasády USA v Jemenu zabila strážce a zranila děti

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANÁA

Exploze před budovou americké ambasády v jemenském hlavním městě Sanáa zabil v úterý jednoho strážce. Několik dalších lidí, včetně dětí, bylo zraněno.

Foto: Khaled Abdullah , Reuters

Při útoku zahynul jeden strážce a tři další byli zraněni.

Článek

Útok se podle nejmenovaného činitele ministerstva vnitra udál ve čtvrti Savan. Zraněni mají být tři strážci a tři děti. 

Neznámí útočníci vypálili do prostoru, kde se nachází velvyslanectví Spojených států a škola nejméně jednu granátovou střelu. Není jisté, zda cílem byla škola nebo ambasáda.

Povstalecké skupiny se v Jemenu rekrutují převážně z šíitů, kteří tvoří menšinu mezi 19 milióny obyvatel. Rebelové bojují s vládními vojsky převážně na severu země. Nesouhlasí s vládním spojenectvím se Spojenými státy a žádají znovuzavedení tradičního náboženského práva.

Výjimečné nejsou v zemi ani útoky na cizince. V lednu se terčem útočníků staly dvě Belgičanky, loni v létě povstalci zabili sedm Španělů.

Reklama

Související články

Belgické turistky zastřelili v Jemenu

Neznámí ozbrojenci zaútočili v pátek na skupinu turistů v jihovýchodním Jemenu. Zabili dvě Belgičanky a dva Jemence. Další dva lidé jsou zraněni, oznámily...

Výběr článků

Načítám