Hlavní obsah

Čtyři mrtví Izraelci při útoku na čerpací stanici na Západním břehu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně čtyři Izraelci byli zabiti a další čtyři zraněni v úterý odpoledne při útoku na čerpací stanici a restauraci u osady Eli na Západním břehu Jordánu. Podle listu The Jerusalem Post stříleli dva Palestinci, přičemž „jednoho teroristu zabil ozbrojený izraelský civilista“. Druhý je na útěku.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Čerpací stanice u židovské osady Eli na Západním břehu Jordánu

Článek

Ariel Elmaliach z vedení osady vyzval obyvatele, aby zůstali ve svých domech a řídili se pokyny bezpečnostních sil.

Izraelští záchranáři podle listu uvedli, že původně vyjížděli k osmi zraněným, čtyři z nich ale zemřeli při převozu do nemocnice. „Jeden ze zraněných je v kritickém stavu,“ dodal záchranář Motti Dahan.

Podle webu The Times of Israel stříleli palestinští ozbrojenci nejprve v restauraci, kam přijeli v ukradeném autě, a pak se přemístili k čerpací stanici.

Tam jednoho z nich zastřelil ozbrojený izraelský civilista, druhému se podařilo ujet. Do jeho pronásledování se zapojily všechny bezpečnostní složky včetně kontrarozvědky Šin Bet.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Izraelský policista bere otisky palestinskému útočníku, kterého zastřelil ozbrojený izraelský civilista

Mrtvého střelce policie identifikovala jako Muhamada Šahadu z vesnice Uruf nedaleko Nábulusu.

Útok u osady Eli na Západním břehu přichází pouhý den poté, co zatýkání dvou Palestinců v Džanínu na Západním břehu přerostlo v krveprolití.

Při střetech mezi izraelskými bezpečnostními silami a palestinskými ozbrojenci tam zemřelo pět Palestinců. Bezmála devět desítek lidí, mezi nimiž bylo osm izraelských vojáků, bylo zraněno.

Foto: Raneen Sawafta, Reuters

Pohřeb Palestince Amdžáda Džáse, který byl zastřelen při pondělních střetech mezi izraelskou armádou a palestinskými ozbrojenci v Džanínu

Izraelská armáda podle The Times of Israel potvrdila, že ve městě použila vrtulník, jehož úder kryl evakuaci vojáků, jejichž vozidlo zasáhla nastražená podomácku vyrobená nálož, když přijeli do Džanínu.

Nasazení bojových vrtulníků je v této oblasti velmi neobvyklé. Podle listu Ha´arec se to stalo naposledy za druhé intifády, palestinského povstání v letech 2000 až 2005.

Zatýkání dvou Palestinců přerostlo v krveprolití: pět mrtvých a přes 70 zraněných

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám