Hlavní obsah

Australská policie použila proti Djokovičovým fanouškům pepřový spej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Policie v australském Melbourne v pondělí použila pepřový sprej proti příznivcům Novaka Djokoviče, informoval na Twitteru novinář deníku Washington Post Michael Miller. Srbský tenista v pondělí uspěl u soudu s odvoláním proti deportaci, kterou mu nařídily australské úřady po zrušení víz kvůli zpochybnění schválené výjimky z očkování proti koronaviru.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie použila na fanoušky Novaka Djokoviče pepřový sprejVideo: AP

 
Článek

„Situace se rychle vyhrotila, policie použila pepřový sprej proti demonstrantům, kteří blokovali cestu auta. Viděl jsem, jak nejméně jeden protestující plivl na strážníka a několik mužů házelo lahve s vodou, přičemž zasáhli několik policistů,” napsal Miller.

Policisté, kteří měli auto za úkol chránit, uvedli, že ani nevědí, jestli v něm Djokovič je.

Protestující zasažení „pepřákem” si na chodníku vymývali oči mlékem. „Je to šílené,” řekla matka jedné z fanynek. „Byly tam i pětileté děti,” popsala střet s policisty. Pepřový sprej zasáhl i jednoho z policistů.

Australský soudce Anthony Kelly v pondělí víza světové jedničky obnovil. Djokovič dostal zpátky pas a dostal tak možnost opustit detenční hotel, kde byl od čtvrtka uzavřen.

Djokovič vyhrál

Zahraniční

Víza mu ještě může odebrat ministr pro imigraci Alex Hawke a zabránit mu tím v obhajobě titulu na Australian Open, které začne za týden. Své rozhodnutí ale hodlá oznámit nejdříve v úterý.

Austrálie je ohledně „Djokera” rozdělena

Soudce Djokovičovi vízum posvětil s argumentem, že výjimku ze vstupu do země pouze pro očkované osoby dostal po důkladném a nezávislém prošetření.

Při žádosti se Djokovič opíral o to, že před Vánoci koronavirus prodělal. Pozitivní test měl údajně 16. prosince. Na sociálních sítích jsou ale ze 17. prosince fotografie, jak předává ceny mladým tenistům.

Celá kauza s Djokovičem budí v Austrálii rozpaky. Na jedné straně jsou tenisoví fanoušci, kteří si přejí vidět svůj idol na turnaji a kritizují údajně nelidský přístup úřadů.

Na druhé stojí naštvaná veřejnost, která tlačí na vládu, aby zamezila dvojitému metru pro vyvolené.

Foto: AP

Policie použila na fanoušky Novaka Djokoviče pepřový sprej.

Reklama

Výběr článků

Načítám