Hlavní obsah

Zbraň, která sama vystřelila, vyvolala paniku na letišti v Atlantě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omylem vypálené výstřely vyvolaly na krátký čas paniku na letišti v Atlantě na jihovýchodě Spojených států během rušného víkendu před Dnem díkuvzdání, ale vedení letiště ujistilo, že na místě neřádí žádný střelec, ani nehrozí jiné nebezpečí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto: letiště v Atlantě

Článek

„U bezpečnostní kontroly letiště okolo 13:30 (20:30 SEČ) náhodně vystřelila jedna zbraň,” uvedlo letiště na Twitteru. „Na letišti není střelec,” vzápětí upřesnilo a dodalo, že na místě je policie. V následujícím příspěvku letiště ujistilo, že „cestujícím ani zaměstnancům nehrozí žádné nebezpečí” a incident se vyšetřuje.

Podle mluvčího letiště k incidentu došlo poté, co se při bezpečnostní kontrole našla v jedné tašce zbraň. „Když si ji pracovník kontroly či cestující chtěli vzít, vystřelila,” řekl televizi CNN Andrew Gobeil z letiště. Poté, co zazněl výstřel, cestující přepravující zbraň utekl. Nicméně jeho totožnost úřady znají, dodal.

Mladíka, který v Kenoshe zastřelil dva lidi, zprostila porota všech obvinění

Amerika

Americké televizní stanice odvysílaly záběry chaotických scén zachycené cestujícími po zaznění výstřelu: lidé se schovávali, kde se dalo, a bylo slyšet panické výkřiky. Ale situace se rychle uklidnila.

Svátek díkuvzdání, jeden z nejoblíbenějších v USA, připadá na čtvrtek nadcházejícího týdne, což znamená, že o tomto víkendu jsou americká letiště plná cestujících. Zákony v americkém státu Georgia, jehož hlavním městem je Atlanta, dovolují lidem nosit i ve veřejných prostorách letišť – a taky v barech, školách a kostelech – zbraně, na které mají povolení. Podle federálního zákona je však nošení zbraně v prostoru bezpečnostní kontroly nezákonné, poznamenala AFP.

Vraždami v masážních salonech zaháněl Američan sexuální svody

Amerika

Přepravovat zbraně v komerčních letech je povoleno, ale cestující musí zbraň nahlásit úřadu, který má na starosti bezpečnost v letecké dopravě, a přepravovat ji ve zkontrolovaných zavazadlech vybitou a v uzamčené schránce, upozornil server wuky.org s tím, že během uplynulého týdne bylo už deset cestujících zatčeno ve třech amerických státech poté, co se u bezpečnostní kontroly ukázalo, že zbraň přepravují nabitou.

Tento přestupek je poprvé může stát 4100 dolarů (asi 92 000 korun), ale za „přitěžujících okolností” se pokuta může vyšplhat až k částce 13 669 dolarů (asi 308 000 korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám