Hlavní obsah

Při střelbě na univerzitě v Louisianě zemřel jeden člověk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baton Rouge

Jeden člověk zemřel a sedm dalších utrpělo zranění při nedělní střelbě v areálu univerzity v americkém státě Louisiana. Uvedla to v pondělí agentura Reuters, podle které se jednalo o druhý střelecký útok na tomto místě za poslední týden.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Výstřely se ozvaly v jednu hodinu ráno místního času (ráno SELČ) v areálu univerzity ve městečku Grambling na severu Louisiany. Člověk, který při střelbě zemřel, školu nenavštěvoval. Mezi sedmi zraněnými byl jeden student univerzity.

Střílelo se během každoročního srazu studentů. Univerzita zrušila zbytek plánovaných akcí i pondělní a úterní výuku. Na kampusu platí od 21:30 do šesté hodiny ráno zákaz vycházení. Škola uvedla, že posílí bezpečnost.

Střelba na střední škole v USA. Čtyři lidé jsou zranění, podezřelý je na útěku

Amerika

Jen o čtyři dny dříve zemřel jeden člověk a tři další utrpěli zranění při střelbě, která se rovněž odehrála v areálu školy. Louisianská policie uvedla, že tyto dva případy spolu zřejmě nesouvisejí. Ze středečního útoku policie podezírá 18letého Jataviouse Carrolla. O útočníkovi z nedělního rána nezveřejnila žádné podrobnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám