Hlavní obsah

Střelba v nákupním centru v USA, dva mrtví, čtyři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně dva mrtvé a čtyři zraněné, včetně jednoho policisty, si vyžádala střelba v nákupním středisku v Boise, hlavním městě amerického státu Idaho, napsala agentura AP s odvoláním na místní policii. Podezřelého ze střelby policie po přestřelce zadržela a později upřesnila, že je v kritickém stavu. Podrobnosti o stavu zraněných nebyly zveřejněny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v nákupním centru v USA si vyžádala dva mrtvé a čtyři zraněnéVideo: KIVI, idahonews.com, AP

 
Článek

„V tuto chvíli předpokládáme, že se jednalo pouze o jediného střelce a že tento incident již nepředstavuje žádné nebezpečí pro širokou veřejnost,“ uvedla policie. Motiv střelby je zatím nejasný.

Úřady uvedly, že policisté se s podezřelým dostali do přestřelky. Většina nákupního střediska byla vyklizena, ale policisté stále pátrají po případných dalších obětech. Lidé by se měli oblasti vyhnout.

Nákupní centrum Boise Towne Square se nachází v největším městě státu Idaho a se 153 obchody je to největší nákupní středisko ve městě.

USA ruší zákaz cest pro turisty, mohou tam ale jen očkovaní

Amerika

Cheri Gypinová (60) z Boise byla s přítelem v nákupních středisku, kde se třikrát-čtyřikrát do týdne hodinku procházejí. Řekla, že slyšela několik hlučných ran, ale myslela si, že něco spadlo ze stropu. Pak se na ně vrhlo asi 60 prchajících lidí včetně rodin tlačících kočárky. Někteří křičeli, že v budově je střelec.

„Můj přítel se to snažil zpracovat. Jen jsem se na něj podívala a řekla, že musíme utéct. Tak jsme utíkali a utíkali, dokud jsme se nedostali na parkoviště,“ vylíčila Gypinová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám