Hlavní obsah

Vůz narazil do čínského konzulátu v San Francisku, řidiče policie zastřelila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do čínského konzulátu v americkém San Francisku v pondělí odpoledne místního času narazil ze zatím neznámých důvodů vůz. Informovala o tom agentura AP. Policie později potvrdila informaci místního tisku, že řidiče zastřelila. Čínská diplomacie v prohlášení mluví o „násilném útoku“, který ohrozil bezpečnost zaměstnanců konzulátu.

Foto: Profimedia.cz

Snímek místní policie, která u konzulátu zasahovala.

Článek

Podle místního serveru San Francisco Chronicle proti vozu zasáhla policie, která zastřelila řidiče. Vozidlo značky Honda narazilo do budovy, kde se nachází vízové oddělení konzulátu a kde podle místních obvykle stojí fronty lidí.

Policie v San Francisku střelbu potvrdila, nechtěla však komentovat další detaily incidentu. Obyvatele vyzvala, aby se okolí místa incidentu vyhýbali.

„Ráda bych vám řekla víc, ale je to velmi složité vyšetřování,“ řekla na tiskové konferenci policejní seržantka Kathryn Wintersová, která dále uvedla, že navzdory „úsilí o záchranu života“ byl podezřelý v nemocnici prohlášen za mrtvého.

„Odsuzujeme tento násilný útok,“ uvedla čínská diplomacie. Podle ní vůz, který narazil do objektu konzulátu, způsobil škody na majetku a představoval „vážnou hrozbu“ pro bezpečnost pracovníků konzulátu, píše agentura Reuters.

Podle agentury AP se generální konzulát Čínské lidové republiky nachází na rušné ulici naproti městské čtvrti Japantown.

Sedmnáctiletý Američan autem úmyslně přejel muže na kole a zabil ho. Usvědčilo ho video

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám