Hlavní obsah

Sedmnáctiletý Američan autem úmyslně přejel muže na kole a zabil ho. Usvědčilo ho video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve 17letý řidič v americkém státě Nevada úmyslně přejel 64letého policistu ve výslužbě, který se ráno vydal na svoji pravidelnou vyjížďku na kole. Informuje o tom britský deník The Daily Mail, podle kterého byl muž převezen do nemocnice, kde byl prohlášen za mrtvého.

Foto: Profimedia.cz

Tisková konference, kterou v důsledku nových skutečností uspořádala místní policie. Zúčastnily se jí i dcera a matka oběti.

Článek

Původně se ale o úmyslu mladíka nevědělo, usvědčilo ho až video, které se začalo šířit po sociálních sítích.

„Připravený?“ ptal se ve videu 17letý řidič spolujezdce ve chvíli, kdy se nacházeli jenom pár vteřin jízdy od cyklisty. „Jasný, sundej ho,“ odpověděl mu vysmátý spolujezdec, který celou situaci natočil na svůj mobil.

Poté řidič na cyklistu Andrease Probsta několikrát zatroubil, sjel blíže k chodníku a za smíchu obou jej srazil. Srážka přitom vysklila okno u auta, jehož střepy se roztříštily jak do vozidla, tak i na silnici.

Prostě vypište šek, vtipkoval americký policista o zabití indické studentky

Amerika

Spolujezdec ihned po srážce vyklonil hlavu z okna vozidla a natáčel místo činu, kde muž zůstal nehybně ležet.

Konec asi osmnáctisekundového videa pak ukazuje, jak řidič ve vysoké rychlosti z místa ujel.

„Ukradli auto a pro smích zavraždili naprosto nevinného člověka. Kdy tohle skončí? A hlavně, jak tohle skončí?“ napsal na Twitteru herec James Woods, který se objevil například ve filmu Útok na Bílý dům nebo jOBS.

Srážka v Las Vegas

Jak uvedl britský list, ke srážce došlo 14. srpna kolem šesté hodiny ráno místního času, když byl Probst na své pravidelné ranní projížďce.

Podle původní zprávy policie do něj zezadu narazilo vozidlo Hyundai Elantra, které ihned po srážce z místa činu vysokou rychlostí ujelo.

Podezřelý řidič byl ještě téhož rána zatčen, přičemž policie dále uvedla, že jeho jméno je spojováno s krádežemi několika vozidel, ke kterým došlo během stejného rána.

Dcera sraženého muže Taylor Probstová řekla deníku Review-Journal, že 14. srpna ráno obdržela z otcových hodinek upozornění, že upadl. Spolu s matkou Crystal tak spěchala na místo nehody, které bylo vzdáleno zhruba tři kilometry od jejího místa bydliště.

Jedenáctiletý Američan je obviněn z vraždy své matky. Nechtěla mu koupit brýle pro virtuální realitu

Zahraniční

Když dorazily, Probst už byl v tu chvíli v nemocnici, kde jej okamžitě prohlásili za mrtvého. „V mládí jsem také pracovala pro policii,“ řekla Crystal Probstová americkému deníku.

„Byla jsem schopná zjistit, kde se nacházelo kolo, kde byla helma a kde byl telefon,“ uvedla Crystal. „(Na místě činu) jsem si řekla: ‚Tohle nebude dobré,‘“ dodala.

Místní úřady koncem minulého týdne uvedly, že díky zveřejněnému videozáznamu bude obvinění proti řidiči rozšířeno o obvinění z vraždy.

O obvinění spolujezdce, který smrtelnou nehodu natočil a podle všeho řidiče povzbuzoval, zatím nepadlo ani slovo.

Rozloučení

Na místě smrtelné nehody se 7. září sešli členové komunity, aby uctili Probstovu památku. Ceremoniálu se přitom zúčastnili i policisté z několika místních úřadů.

„Byl to úžasný muž a manžel,“ řekla Crystal televizi KLAS-TV. „Byl jako sluneční paprsek, který procházel vaším životem,“ uvedla druhá dcera Taylor.

Andreas Probst měl podle listu Daily Mail za sebou 35letou kariéru u orgánů činných v trestním řízení v americkém státě Kalifornie. Mimo jiné působil jako policejní šéf města Bell, které se v tomto státě nachází.

V roce 2009 odešel do důchodu a přestěhoval se do Las Vegas, kde pracoval na dálku pro bezpečnostní poradenskou firmu. Věnoval se také cyklistice, která mu pomáhala udržet se v kondici. Ta se mu ale nakonec stala osudnou.

Američanka nechala v rozžhaveném autě desetiměsíční dítě a psa. Ti zemřeli

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám