Hlavní obsah

Viditelnost tři metry. Na mostě v USA se srazilo 158 aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U amerického New Orleansu se v pondělí srazilo více než 150 aut a sedm lidí při hromadné havárii zemřelo. Ke srážce podle informací agentury AP přispěla nebývale hustá mlha. Auta se srazila na mostě přes místní mokřady.

Hromadná dopravní nehodaVideo: AP

 
Článek

Policie státu Louisiana uvedla, že se na silnici střetlo asi 158 aut a zranění utrpělo 25 lidí. Někteří jsou v kritickém stavu v nemocnici. Dalších sedm lidí zemřelo. Policie také sdělila, že počty obětí mohou být i vyšší, protože záchranné akce ještě neskončily. Komplikuje je kromě jiného kouř z hořících vozidel.

Podle meteorologů byla v okolí havárie extrémně hustá mlha, která vzniká v případě, že je v ovzduší nadměrná vlhkost a kouř. Za takových podmínek je vidět nanejvýš něco málo přes tři metry před sebe.

Foto: Gerald Herbert, ČTK/AP

Následky hromadné nehody

„Spojení kouře z lesních požárů a husté mlhy je nebezpečné. Chtěl bych připomenout všem obyvatelům Louisiany, kteří se nacházejí v zasažených oblastech, aby byli při cestování maximálně obezřetní,“ uvedl guvernér John Bel Edwards. Připomněl také, že nejlepší způsob, jak mohou lidé momentálně pomoct, je darování krve.

Pilot mimo službu se v USA za letu s desítkami lidí pokusil vypnout motory, přeprali ho

Amerika

Kvůli suchu hoří na některých místech dosud

„Jediné, co jste mohli slyšet, byly nárazy,“ řekla serveru Nola řidička Clarencia Patterson Reedová, do jejíhož auta vrazili zezadu a z boku další řidiči poté, co na varování motoristů, co jeli před ní, zastavila.

Jiný řidič, Christopher Coll, popsal, jak se mu podařilo vykopnout dveře a dostat se z vozidla, jakmile ucítil kouř. Na jeho přívěs totiž najel náklaďák a stáhl ho s sebou. Když se muž dostal z auta, pomohl ven i ostatním. Jednoho pasažéra musel dokonce tahat ven oknem. Úřady už lidi vyzvaly, aby se s nimi spojili, pokud někoho postrádají a vědí, že se mohl v době nehody na místě nacházet.

Foto: Gerald Herbert, ČTK/AP

Letecký pohled na následky nehody v jižní Louisianě

Během léta bojovala Louisiana s extrémním suchem, bezprecedentními lesními požáry a vedry. V pondělním prohlášení město New Orleans sdělilo, že mezi přírodní rezervací Bayou Sauvage a kanálem Michoud stále hoří v podloží zalesněných mokřadů.

Hladina Amazonky klesla na stoleté minimum. Lidé jsou odříznuti od dodávek vody a potravin

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám