Hlavní obsah

Trump dotweetoval. Jeho zákaz platí navždy

Novinky, drk
Washington

Bývalý prezident Spojených států Donald Trump už nebude smět nikdy používat platformu Twitter. Nic na tom nezmění ani případná další kandidatura. Potvrdil to jeden z šéfů firmy Ned Segal. Podle informací bývalého spolupracovníka je Trump bez sociálních sítí šťastný.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Naše pravidla fungují tak, že když jste z platformy odstraněn, tak jste z platformy odstraněn – ať už jste komentátor, finanční ředitel nebo bývalý či současný veřejný činitel,” vysvětlil Segal, který v Twitteru zastává pozici finančního ředitele.

Segal se tak jasně ohradil proti spekulacím, které tvrdily, že by společnost umožnila Trumpovi návrat v situaci, kdy by se opětovně ucházel o prezidentský úřad.

„Chápejte, že naše pravidla jsou nastavená tak, aby lidé nepodněcovali k násilí, a když to někdo dělá, tak ho musíme odstranit a naše pravidla mu neumožňují se vrátit zpátky,” řekl Segal.

Bez Twitteru je šťastný

Twitter Trumpa vyloučil před měsícem krátce po útoku jeho příznivců na budovu washingtonského Kapitolu, při kterém zemřelo pět lidí. Podle sociální sítě existovalo „riziko dalšího podněcování k násilí”.

Nové záběry z Kapitolu dokazují, že policista zachránil senátora před lynčem

Amerika

Trumpova role v rámci vniknutí do Kapitolu je předmětem současného procesu impeachmentu, při kterém se mu budou demokraté snažit zakázat jakoukoli další budoucí kandidaturu.

Bývalý Trumpův blízký spolupracovník Jason Miller uvedl pro britský deník Sunday Times, že je někdejší šéf Bílého domu bez Twitteru ve skutečnosti šťastnější.

Prezidentský účet na twitteru už má pod kontrolou Biden

Internet a PC

„Řekl, že nebýt na sociálních sítích a nebýt chycen v té komnatě ozvěn, kterou sociální sítě často představují, je pro něj vlastně dobré,” popsal Miller.

Reklama

Výběr článků

Načítám