Hlavní obsah

Tři těla nalezená v Mexiku patří pohřešovaným turistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Mexiku ve státě Baja California se našla tři těla, která patří dvěma pohřešovaným turistům z Austrálie a jednomu ze Spojených států. S odkazem na své zdroje o tom píše agentura Reuters. Australští bratři Callum, kterému bylo 33 let, a třicetiletý Jake Robinsonovi spolu se stejně starým Američanem Carterem Rhoadem byli podle prokuratury v Baja California naposledy viděni 27. dubna.

Foto: Henry Romero, Reuters

Mexická federální policie. Ilustrační foto

Článek

Všichni tři muži byli dle informací agentury Reuters na dovolené a surfovali poblíž obce Ensenada. Ta je vzdálena asi 90 minut jižně od americko-mexické hranice. Zda nalezená těla skutečně patří trojici zahraničních surfařů, musí podle páteční zprávy úřadu prokurátora ještě potvrdit forenzní testy.

Státní zástupkyně Socorro Ibarraová ve čtvrtek uvedla, že v souvislosti s případem jsou vyšetřovány tři osoby. Podle vydaných zatykačů jsou hledány kvůli spáchání „zločinu nuceného zmizení“.

V oblasti, kde byli pohřešovaní muži naposledy spatřeni, se nalezly stany, uvedla Ibarraová a dodala, že jejich pohřešování bylo oficiálně nahlášeno několik dní po jejich skutečném zmizení. Zmizení nahlásila matka dvojice Australanů poté, co v sobotu nedorazili do zamluveného Airbnb. V oblasti se také našel ohořelý bílý pickup a mobilní telefon jednoho z mužů, dodaly úřady.

Baja California je jedním z mexických států, kde je nejvíce rozšířeno násilí. Turistické oblasti jako Ensenada se ale považují za bezpečnější. Americké ministerstvo zahraničí doporučuje Američanům, aby cestu do tohoto státu zvážili kvůli kriminalitě a únosům. V oblasti také operují drogové kartely – a dle prokurátorky státu Baja California Maríi Eleny Andrade Ramirezové nelze vyloučit ani jejich podíl na osudu trojice turistů.

Kosti, pila, průkazy pohřešovaných žen. V Mexiku zadrželi podezřelého ze série vražd

Amerika

Výběr článků

Načítám