Hlavní obsah

Kosti, pila, průkazy pohřešovaných žen. V Mexiku zadrželi podezřelého ze série vražd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexická policie zadržela muže podezřelého ze série vražd. Vyšetřovatelé i něj doma nalezli stopy krve, kosti, pilu a občanské průkazy pohřešovaných žen, informuje AP.

V Mexiku zadrželi podezřelého sériového vraha, našli u něj kosti, pilu a občanské průkazy pohřešovaných žen.Video: AP

 
Článek

Muž, kterého vyšetřovatelé v souladu s mexickou legislativou veřejně identifikovali pouze pod křestním jménem Miguel, byl v hledáčku policie kvůli podezření ze sexuálního zneužití a následného uškrcení 17leté dívky, ke kterému došlo 16. dubna.

Dívka byla doma se svou matkou a muž měl čekat, až matka odejde. Poté dívku napadl. Když se matka vrátila, bodl ji do krku a utekl. Zraněná žena přežila, její 17letá dcera ne.

Při prohlídce bytu, který si podezřelý pronajímal, policie objevila blíže nespecifikovaný „biologický materiál“, dál skvrny od krve, kosti, pilu, mobilní telefony a občanské průkazy vícero pohřešovaných žen, informuje agentura AP.

Děsivá vražda na Svitavsku: Pálení kostí strašně smrdělo. V noci mě chodí strašit, líčil obžalovaný

Krimi

Zadržený muž, který by podle místních médií mohl stát za vraždami sedmi až dvaceti lidí, pracoval v místní nemocnici. Na svých profilech na sociálních sítích často zveřejňoval příspěvky o ochraně práv žen a zvířat, píše s odkazem na lokální média britský server Daily Mail.

AP upozorňuje, že v Mexiku policejním vyšetřovatelům všeobecně chybí řádné finanční zázemí a vzdělání v oboru. Jejich profesionalita je tak na nízké úrovni a vrahy se často nedaří zastavit až do chvíle, než se těla jejich obětí nahromadí „tak vysoko, že už se tomu nelze vyhnout“, píše agentura.

V roce 2021 byl na předměstí hlavního města jeden ze sériových vrahů dopaden až po letech, kdy vraždil. Vyšetřovatelé u něj doma našli 19 rozřezaných těl. Tři roky předtím, v roce 2018, byl jiný vrah dopaden až poté, co zabil 10 žen. Přišlo se na něj tak, že jedno z rozřezaných těl tlačil po ulici v dětském kočárku.

Zavraždil 80 žen. Teď chce Angarský maniak válčit na Ukrajině

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám