Hlavní obsah

Soudkyně zamítla muži podmínku. Obžalovaný se na ni vrhnul přes pultík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako z hollywoodského filmu působí záběry z lasvegaské soudní síně, kde třicetiletý Deobra Redden přeskočil soudcovský pultík, aby inzultoval soudkyni Mary Kay Holthusovou. Při pohledu na záběry z nevadské soudní síně se tedy spíše nabízí slůvko přeletěl. Redden se k tomuto krátkozrakému kroku rozhodl krátce předtím, než soudkyně vynesla rozsudek, který by pro něj zřejmě stejně nebyl pozitivní.

Napadení soudkyněVideo: AP

 
Článek

Poklidné středeční ráno u lasvegaského soudu se ze vteřiny na vteřinu proměnilo v něco, co si třicetiletý recidivista u dalšího soudního stání za rámeček rozhodně nedá. V momentě, kdy pochopil, že jej čeká nepodmíněný trest, skočil na dvaašedesátiletou soudkyni. A tím jeho řádění, při kterém srazil i americké vlajky za soudkyní k zemi, neskončilo.

Soudkyni okamžitě pomáhal přísedící a po několika vteřinách se na smyslů zbaveného Reddena vrhli také tři policisté. Jeden z nich měl přitom utrpět tržnou ránu v obličeji a musel být hospitalizován. Soudkyně podle všeho utrpěla zranění a její stav taktéž monitorují lékaři.

„Oceňujeme hrdinské chování soudních činitelů, policistů a všech, kteří zasáhli a přispěli k pacifikaci obžalovaného. Jsme odhodlaní zajišťovat bezpečné prostředí v naší budově i soudních síních a celý incident náležitě prošetříme,“ uvedl soud ve svém prohlášení.

Obhájce bojoval za podmínku

Jen několik momentů před „velkým skokem“ Reddenův obhájce požádal soudkyni, aby jeho klienta potrestala pouze podmínkou. To však soudkyně odmítla slovy, že si váží jeho návrhu, ale má za to, že nastal čas, aby Redden dostal ochutnat něčeho jiného.

„S jeho historií prostě nemohu,“ řekla soudkyně směrem k podmínce a narážela na jeho kriminální minulost, která čítala už i dva pobyty za mřížemi za pokus o krádež v roce 2015 a domácí násilí z roku 2021. Tentokrát stál u soudu kvůli napadení se způsobenou významnou tělesnou újmou. K tomu mu nyní navíc dozajista přitíží jeho čin v soudní síni.

Policisté rvačku nezvládli, dostali bicyklem po hlavě. Pak zasáhl zelinář

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám