Hlavní obsah

Šestnáctiletá Američanka se pokouší obeplout svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marina del Rey

Šestnáctiletá Američanka Abby Sunderlandová z Kalifornie se v sobotu vydala na plavbu kolem světa. Pokud bude úspěšná, stane se nejmladší ženou, která sama bez cizí pomoci plavbu kolem světa zvládla.

Článek

Sobotní start z loděnice v Thousand Oaks do sluncem zalitého Pacifiku musel být o několik dní odložen kvůli bouřkám, které sužovaly Kalifornii. S Abby a její lodí Wild Eyes se v přístavu rozloučil otec Laurence, členové rodiny a množství přátel.

Sunderlandová plánuje, že na moři bude pět až šest měsíců. Celou plavbu musí absolvovat sama, ale komunikaci se světem bude udržovat přes satelit. O plavbě chce informovat i na svém blogu na adrese abbysunderland.com.

Zatím nejmladším člověkem, který dosud obeplul svět, je sedmnáctiletý Mike Perham z Británie. Do té doby byl nejmladším člověkem, který obeplul zemi, bratr Sunderlandové Zac.

Obeplout zemi chce také čtrnáctiletá Holanďanka Laura Dekkerová. Plán oznámila loni v létě, kdy jí bylo třináct. Úřady jí to však nepovolily a načas ji svěřili do péče psychologů. [celá zpráva]

Loni v prosinci dívka utekla z domu a nalezena byla v Karibiku na Nizozemských Antilách. [celá zpráva]

Naposledy se Dekkerová vydala sama na moře v květnu, když jí ještě bylo 13 let. Zadržela ji policie v britském Lowestoftu. Otec na výzvu, aby si dceru přijel vyzvednout, nejprve reagoval tvrzením, že je schopná připlout zpět sama.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám