Hlavní obsah

Jedenáctiletý Američan je obviněn z vraždy své matky. Nechtěla mu koupit brýle pro virtuální realitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z vraždy prvního stupně byl obviněn jedenáctiletý hoch z amerického státu Wisconsin, který podle prokuratury zastřelil svou matku. Motivem hrůzného činu mohly být brýle pro virtuální realitu, které žena svému potomkovi nechtěla koupit, míní vyšetřovatelé. Prokuratura usilovala o to, aby byl hoch souzen jako dospělý, v červenci soud rozhodl, že je k tomu způsobilý, oznámila nyní americká média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Ráno poté, co k této vraždě došlo, koupil přes matčin účet na portálu Amazon brýle pro virtuální realitu. Rodina tím byla znepokojena, protože se s matkou před vraždou pohádal o to, zda si je může pořídit,“ citovala stanice ABC News detektiva Timothyho Kellera z města Milwaukee, který chlapce vyslýchal.

Tragédie se odehrála loni v listopadu, kdy bylo chlapci pouhých deset let.

Kluk přitom zpočátku vyšetřovatelům tvrdil, že tělo matky našel ve sklepě a neví, co se stalo. Následující den už přiznal, že matku střelil s tím, že šlo o nehodu. „Řekl, že na ni mířil zbraní, když k němu šla a žádala ho, aby ji odložil. Naznačil, že tehdy vypálil z pistole s úmyslem vyděsit ji střelbou do zdi,“ řekl Keller.

Dvouletý chlapec zastřelil v USA svou těhotnou matku

Amerika

Vyšetřovatelé však historce o nehodě – zřejmě i vzhledem k následnému nákupu brýlí pro virtuální realitu – zjevně neuvěřili. Chlapec byl obviněn z úmyslné vraždy.

Někteří členové rodiny zpochybnili, že by motivem vraždy byly nutně přímo brýle pro virtuální realitu. Podle nich měl chlapec problémy s chováním a rozlítilo jej, když mu matka na doporučení terapeutů omezila přístup k mobilnímu telefonu a dalším elektronickým zařízením.

Rodina chce chlapce pod zámkem

„Denně mi volá a žádnou lítost neprojevil,“ citovala stanice ABC7 chlapcovu tetu Rhonu Reidovou. Dodala, že hoch by měl zůstal v detenčním ústavu, aby mohla v noci klidně spát.

Americká média nezmiňují, jaký trest chlapci v případě odsouzení hrozí. Obecně však platí, že za úmyslnou vraždu prvního stupně je ve státě Wisconsin jediným možným trestem doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

Bez mobilu ani ránu? Závislých dětí skokově přibylo, lékaři bijí na poplach

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám