Hlavní obsah

Proč neumřela radši královna Alžběta, povzdychla si americká novinářka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká novinářka a specialistka prevence sexuálních útoků Nylah Burtonová zalitovala, že místo herečky Betty Whiteové nezemřela britská královna Alžběta. Navíc ještě zdůraznila jejich rasu, obě jsou podle ní „staré bílé dámy“.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta

Článek

Whiteová zemřela krátce před svými 100. narozeninami v pátek v Los Angeles. Patřila k nejstarším aktivním herečkám v Hollywoodu, pracovala osmdesát let ve filmu a televizi.

Britská královna Alžběta II.: Nejdéle vládnoucí žena v dějinách

Historie

Nylah Burtonová reagovala na Twitteru: „Betty Whiteová je mrtvá!?! Proč to nemohla být královna Alžběta?”

Vyvolala tím pobouření, ale přesto ještě přitvrdila novým prohlášením: „Proč ne královna Alžběta? Vesmír si vzal špatnou starou bílou dámu.”

Foto: Twitter

Foto twitterového účtu

Komentátor Piers Morgan autorce vzkázal: „Smaž to, ty odporná megero.”

Autorka, která psala pro redakce Bustle, Vox, Bitch Media, The New York Times a Business Insider a prezentuje se jako specialistka prevence sexuálních útoků, tak nakonec učinila a svůj účet na Twitteru raději kompletně odstranila.

Sacharinový reunion, píšou kritici pořadu o díle Rowlingové bez Rowlingové

Film

Další uživatelé sociální sítě označují její text za „nejodpornější a nejurážlivější tweet roku 2021” a pochybují o jejím duševním zdraví. Jiní tweet označují přímo za rasistický.

Reklama

Výběr článků

Načítám