Hlavní obsah

Sacharinový reunion, píšou kritici pořadu o díle Rowlingové bez Rowlingové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahraniční média kritizují pořad k 20. výročí prvního filmu o Harrym Potterovi, kde nevystupuje autorka J. K. Rowlingová. HBO Max ho uvede 1. ledna. Spekuluje se, že autorka nebyla pozvána kvůli svým výrokům o transsexuálech.

Foto: Profimedia.cz

Emma Watsonová a Robbie Coltrane

Článek

J. K. Rowlingová svou neúčast odmítla komentovat a společnost Warner Bros., která filmy natáčela, také mlčí. Vysvětlení neposkytla ani firma HBO.

Spisovatelka se objevuje pouze v archivním záznamu z roku 2019. V pořadu Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts přitom vystoupili třeba Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watsonová, Helena Bonham Carterová, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Gary Oldman, Imelda Stauntonová, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Alfred Enoch nebo Matthew Lewis.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Radcliffe a Emma Watsonová.

Podle listu The Times tam chybí klíčová ingredience (Rowlingová), i když pořad má i kladné stránky. Je sice ”roztomilý, ale místy sacharinový“ .

„Jestli jste neměli o Vánocích dost cukru, předávkování se tímto potterovským spektáklem to napraví,“ uvádí a dodává, že si tam herci pořád opakují, jak se navzájem milují.

Famfrpál se v USA přejmenuje, protože Rowlingová má nesprávné názory

Kultura

„Kde je J. K. Rowlingová, když ji potřebujeme nejvíc,” ptá se The Telegraph a dodává, že význam autorky je v pořadu podceňován.

The Wall Street Journal zase výsměšně poznamenal, že jde o „nekonečnou sebeoslavu“ a herci si téměř dvě hodiny masírují ega.

Reklama

Výběr článků

Načítám