Hlavní obsah

Příznivci republikánů už slaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Příznivci Donalda Trumpa se začali radovat ještě před ohlášením definitivních výsledků amerických voleb s tím, jak realitní magnát získával další a další hlasy volitelů. I v jeho štábu podle televize NBC a listů The Guardian a The New York Post panuje radostná nálada.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Republikáni se radují z průběžných výsledků volebVideo: AP

 
Článek

Po vítězstvích v klíčových státech Ohio a Florida zaplnili Trumpovi příznivci sál newyorského hotelu Hilton. Sál v Hiltonu si objednal jeho štáb, uvedl list The Guardian.

Zpočátku byla nálada v Trumpově štábu střízlivá, postupně ale propukala radost. Když vyhrál na Floridě, členové štábu začali výskat. Dav se podle NBC News začal objímat a připíjet na úspěch, i když ještě nebylo jasné, že Trump vyhraje.

Foto: Mike Segar, Reuters

Příznivci Donalda Trumpa se radují z průběžných výsledků

Postupně ale byla nálada stále uvolněnější, protože šance Hillary Clintonové se zmenšovaly.

Dav v průběhu večera podle CNN skandoval také: Zavřete ji. Trump během kampaně prohlásil, že když vyhraje, nařídí zvláštní vyšetřování Clintonové, protože by měla sedět ve vězení.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Příznivkyně demokratů během zveřejňování volebních výsledků

Naopak v centrále demokratů začalo převládat rozčarování. Ještě v průběhu postupného uzavírání volebních místností byl cítit všudypřítomný optimismus. Poradci Clintonové vyjadřovali velké očekávání, že Florida připadne bývalé ministryni zahraničí. Když se tak nestalo, zavládlo ticho.

Reklama

Výběr článků

Načítám