Hlavní obsah

Policisté zazvonili v USA na špatné adrese, majitele domu ve dveřích zastřelili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V americkém městě Farmigton ve státě Nové Mexiko zastřelili policisté majitele domu, když k němu přijeli zkontrolovat hlášení o domácím násilí. Spletli si ale adresu, kde se měl incident odehrát, a zazvonili u jiného domu. Ve chvíli, kdy jeho majitel otevřel dveře, jej zastřelili. Podle nich měl v ruce zbraň.

Policisté zasahovali ve špatném domě, majitele zastřeliliVideo: Reuters

 
Článek

Zákrok se stal v době, kdy se nejen více řeší nepřiměřenost policejních zásahů, ale rovněž narůstají útoky střelnou zbraní z řad civilistů.

Incident se odehrál počátkem dubna. Na videu z kamery, kterou měli policisté na sobě a jejíž záznam byl uveřejněn tento pátek, je vidět, jak policisté klepou na dveře jednoho z domů a ohlašují se.

Američan střelil do tváře šestiletou holčičku, která si přišla pro zatoulaný míč

Amerika

Po dalším zaklepání mezi sebou ještě vtipkují, zda jsou na správné adrese, a žádají centrálu, aby ji potvrdila. Dispečer jim uvedl adresu domu, jenž se ale nacházel přes ulici. Policisté si uvědomili, že zazvonili u špatného domu, a chtěli odejít.

V tu chvíli ovšem majitel domu otevřel vstupní dveře. Policisté na něj začali střílet, zatímco couvali od domu. Domnívali se totiž, že má v ruce zbraň a míří na ně. Zda tomu tak bylo, není jasné.

Podle vyjádření policejního oddělení, které cituje server CBSNews, pak začala střelbu opětovat mužova žena, jež byla rovněž v domě, načež policisté stříleli znovu. Během té chvíle přijali dispečeři na tísňové lince hovor od dcery zastřeleného muže, která slyšela střelbu a volala, že její otec potřebuje pomoc.

„Střílelo se a můj otec je mrtvý,“ volala na linku 911.

Mužovu ženu, jež střílela směrem na policisty a neustále opakovala, že jí někdo zabil manžela a že v domě jsou její děti, chvíli poté odvedli v poutech. Podle probíhajícího vyšetřování by ale neměla být z ničeho obviněna.

Dívky v Texasu si spletly auto, majitel po nich začal střílet

Zahraniční

Cílem vyšetřování je na prvním místě zjistit, proč byli policisté na špatné adrese. Farmingtonský policejní šéf Steve Hebbe v pátek na tiskové konferenci oznámil, že video se souhlasem rodiny a jejího právníka zveřejnili hlavně proto, že chtějí být vstřícní a transparentní ve chvíli, kdy rodina prožívá nejhorší chvíle svého života.

„My všichni z našeho oddělení uznáváme závažnost celého incidentu. Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom lépe porozuměli tomu, co a proč se zde stalo,“ dodal Hebbe. Všichni tři policisté účastnící se incidentu jsou až do konce vyšetřováni postaveni mimo službu.

Policie zveřejnila záběry ze zásahu proti střelci v Louisville

Amerika

Reklama

Související témata:
Město Farmington

Výběr článků

Načítám