Hlavní obsah

Po Buttigiegovi vzdává boj o Bílý dům i Klobucharová. Podpoří Bidena

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senátorka za Minnesotu Amy Klobucharová se nadále nebude ucházet v demokratických primárkách o post kandidátky na prezidentku USA, uvedl v pondělí list New York Times. Klobucharová také potvrdila, že v demokratických primárkách podpoří Joea Bidena.

Foto: Patrick Semansky, ČTK/AP

Amy Klobucharová odstupuje z boje o Bílý dům

Článek

Klobucharová se rozhodla boj o Bílý dům ukončit po nepříznivých primárkách v Jižní Karolíně, kde skončila šestá. Nepovedlo se jí oslovit Afroameričany.

„Neměli jsme dostatek finančních prostředků, abychom oslovili tolik lidí, jako jiní kandidáti,” vysvětlila Klobucharová.

SPECIÁL: Americké primárky 2020

Speciály

Stanici ABC potvrdila, že její kroky nyní míří do Dallasu, kde se připojí k volebnímu štábu bývalého viceprezidenta Joea Bidena, kde veřejně oznámí konec své kandidatury a podpoří svého kolegu.

Senátorka za Minnesotu dosud v demokratických primárkách získala sedm delegátů. Dařilo se jí v New Hamsphiru, kde jich získala šest. Poté ale neuspěla v Nevadě a v Jižní Karolíně. Konec kampaně oznámila ani ne den poté, co tak učinil Pete Buttigieg.

Pete Buttigeg odstoupil z boje o Bílý dům

Amerika

Klobucharová se svými názory řadí k moderním americkým liberalistům. Podporuje práva LGBT komunity a zdravotní péči pro všechny. Svou kandidaturu na post hlavy státu USA oznámila 10. února 2019.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám