Hlavní obsah

Pitvají mimozemštany a snaží se replikovat jejich lodě. Shrnutí třaskavé výpovědi rozvědčíka v Kongresu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší agent americké vládní skupiny pro zkoumání jevů UFO ve středu v Kongresu pod přísahou přednesl fantasticky znějící svědectví o údajném federálním spiknutí za účelem utajení kontaktu lidstva s mimozemskou civilizací. Co přesně rozvědčík David Grusch vypověděl, proč dostal prostor v Kongresu a jak se k jeho svědectví staví Pentagon?

Neidentifikované anomální jevy jsou v našem vzdušném prostoru, uvedl v Kongresu bývalý pilot amerického námořnictvaVideo: Reuters

 
Článek

Grusch je bývalým příslušníkem amerického námořního letectva a tajných služeb. Do roku 2023 vedl analytickou část vládního týmu zkoumajícího výskyt „neidentifikovaných anomálních jevů“ – UAP.

Touto zkratkou teď američtí činitelé označují fenomén běžně známý pod zkratkou UFO.

V červnu letošního roku Grusch poskytl rozhovory médiím. Vznesl v nich obvinění, že americká federální vláda provozuje program na zachycování, ukrývání a zkoumání mimozemských vesmírných lodí a jejich posádek.

Na místě dopadu UFO se našla těla mimozemského původu, prohlásil v Kongresu bývalý zpravodajec

Amerika

Tvrdil, že to ví, protože se na něm podílel. Vzhledem ke svému pracovnímu zařízení a z něho vyplývající pozornosti novinářů, dostal díky opozičním republikánům prostor, aby svá tvrzení zopakoval v Kongresu pod přísahou. A Grusch tak učinil.

Vypověděl, že byl během svých oficiálních aktivit informován o programu fungujícím po desetiletí, jehož cílem je údajně zajišťovat havarované UAP a vyrábět jejich repliky.

Hovořil také o tom, že se Američanům podařilo získat těla mrtvých posádek těchto strojů a že je zkoumají.

Nic jsem neviděl, ale vyprávěli mi to

Osobně prý mimozemské lodě či těla jejich posádek neviděl. Tvrdí však, že ho 40 svědků ujistilo, že existují.

Na otázku, zda USA mají informace o mimozemském životu, odpověděl, že vláda pravděpodobně pozoruje „nelidské“ aktivity od 30. let minulého století.

Mnoho Američanů prý při snaze zajistit havarovaný či dosedlý mimozemský koráb utrpělo blíže nespecifikovaná zranění.

Veřejnost má právo to vědět. Američtí senátoři chtějí přinutit vládu ke zveřejnění záznamů o UFO

Amerika

Pentagon vyjádření o tajném sběru mimozemských technologií popírá. Mluvčí ministerstva obrany uvedla, že vyšetřovatelé nenašli žádné informace, které by podporovaly tvrzení, že takový program v minulosti existoval či aktuálně existuje.

Skeptičtí jsou také odborníci, upozorňují americkásvětová média. Grusch sebou sice na slyšení v Kongresu přivedl někdejší příslušníky amerického námořnictva Davida Fravora a Ryana Gravese, kteří prezentovali incidenty se záhadnými úkazy jako něco „rutinního“, žádné hmatatelné důkazy ale předloženy nebyly.

Jedná se tedy jen o další obvinění z konspirace, které se vymyká pouze tím, že je vznášejí někdejší insideři, tedy členové vládních, zpravodajských či armádních složek.

Téma UAP je čím dál žhavější

Tématu UAP nicméně americké instituce věnují čím dál větší pozornost. Kongres loni v této věci uspořádal první slyšení po více než 50 letech, při němž armádní představitelé uvedli, že evidují stovky incidentů se záhadnými létajícími objekty.

Američtí činitelé o výzkumu těchto jevů hovoří jako o otázce národní bezpečnosti, vzhledem k obavám, že pozorované úkazy mohou být napojené na soupeře Washingtonu.

Americký Senát aktuálně projednává opatření, které by vládu donutilo, aby po desetiletích mlčení zveřejnila záznamy týkající se pozorování UFO.

Návrh požaduje, aby americký národní archiv sbíral informace a záznamy o UFO od všech „relevantních vládních úřadů“, načež by se zveřejňovaly, pokud by kontrolní komise u konkrétních z nich jasně nezdůvodnila, proč mají zůstat utajeny, píše CNN.

Pentagon zveřejnil záběry UFO nad Mosulem. Stříbrná koule prohnala dron a zmizela

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám