Hlavní obsah

Na místě dopadu UFO se našla těla mimozemského původu, prohlásil v Kongresu bývalý zpravodajec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Američané našli na místech dopadu či přistání neidentifikovaných létajících objektů těla mimozemského původu. Na půdě Kongresu to ve středu pod přísahou vypověděl někdejší příslušník tajných služeb David Grusch. Ten na sebe strhl pozornost tvrzením, že americká armáda má a v utajení střeží havarované i nepoškozené létající talíře.

Foto: Profimedia.cz

David Grusch v Kongresu

Článek

„Jak už jsem veřejně prohlásil v rozhovoru pro Newsnation, tyhle nálezy učinili (na místě přistání UFO – pozn. red.) biologové,“ vypověděl Grusch v Kongresu.

Na přímý dotaz, zda byla těla vyproštěna z trosek létajících objektů lidská, odpověděl, že ne. „Byla jiného než lidského původu. Takový byl úsudek lidí s přímou znalostí programu, s nimiž jsem mluvil,“ dodal.

David Grusch je bývalý příslušník amerického letectva a zpravodajských služeb, který přišel v červnu letošního roku s obviněními, že americká federální vláda provozuje program na zachycování, ukrývání a zkoumání mimozemských vesmírných lodí a jejich posádek. Od té doby se o něj zajímají média, ale i federální úřady. V Kongresu ve středu vypovídá právě kvůli tomu.

Probíhající vyšetřování podle webu Newsweek inicioval na začátku června předseda hlavního vyšetřovacího výboru Sněmovny reprezentantů James Comer. Reagoval tím na Gruschův rozhovor pro NewNation a článek v The Debrief. Oba mediální výstupy se týkaly stejného tématu. Tvrzení někdejšího zpravodajce, že mají Američané v držení neporušenou mimozemskou vesmírnou loď a těla její mrtvé posádky. Přičemž „strojů nevyrobených lidmi“ mají mít víc.

Pentagon prý o ničem neví

Mluvčí ministerstva obrany uvedla, že vyšetřovatelé nenašli žádné informace, které by podporovaly tvrzení, že zmiňovaný program v minulosti existoval či aktuálně existuje.

Tématu UFO, které nazývají „neidentifikovanými anomálními jevy“ (UAP) nicméně americké instituce věnují čím dál větší pozornost. Kongres loni v této věci uspořádal první slyšení po více než 50 letech, při němž armádní představitelé uvedli, že evidují stovky incidentů se záhadnými létajícími objekty. Američtí činitelé o výzkumu těchto jevů hovoří jako o otázce národní bezpečnosti, vzhledem k obavám, že pozorované úkazy mohou být napojené na soupeře Washingtonu.

Americký Senát aktuálně projednává opatření, které by vládu donutilo, aby po desetiletích mlčení zveřejnila záznamy týkající se pozorování UFO. Návrh požaduje, aby americký národní archiv sbíral informace a záznamy o UFO od všech „relevantních vládních úřadů“, načež by se zveřejňovaly, pokud by kontrolní komise u konkrétních z nich jasně nezdůvodnila, proč mají zůstat utajeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám