Hlavní obsah

Pentagon zveřejnil záběry UFO nad Mosulem. Stříbrná koule prohnala dron a zmizela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američané tento týden zveřejnili dosud utajovaný záznam pozorování UFO na Blízkém východě. Video rychle letícího stříbrného objektu ve tvaru koule bylo pořízeno loni nad Mosulem. Experti Pentagonu v Senátu přiznali, že tyto objekty nad konfliktními oblastmi pozorují dlouhodobě a nemají tušení, co jsou zač.

Foto: Profimedia.cz

Pentagon

Článek

Na půlminutovém záznamu z kamery amerického dronu MQ-9 Reaper je vidět stříbřitý objekt tvaru koule o poloměru v řádu jednotek metrů. Pohybuje se rychle a rovně. Tak rychle, že ho kamera reaperu téměř nestačí sledovat.

Objekt se nejprve objeví v pravém horním rohu obrazovky a rychle se přesouvá do levé dolní části. V jednu chvíli na okamžik zcela mizí.

„To je v podstatě všechno, co o tom víme,“ dušoval se ředitel nově zřízeného úřadu pro sledování UFO Sean Kirkpatrick ve středu před podvýborem ozbrojených složek pro nově vznikající hrozby amerického Senátu.

Co neidentifikovaný objekt pozorovaný loni 19. dubna nad Mosulem pohání, není jasné. Případ je veden jako nevyřešený.

„Bude doslova nemožné jej plně identifikovat výhradně na základě tohoto záznamu,“ dodal šéf amerického úřadu AARO zřízeného při ministerstvu obrany za účelem shromažďování a analýzy zpráv o neidentifikovaných létajících objektech.

Stovky případů

UFO nad Mosulem vzhledem a chováním připomíná obdobný objekt, který byl nad městem pozorován už v roce 2016 americkým špionážním letounem. Z infografiky, kterou Kirkpatrick během senátního slyšení prezentoval, vyplývá, že se jedná o poměrně častý jev zaznamenaný především v místech zvýšené armádní aktivity.

Foto: AARO

Dokument ze senátní prezentace AARO

Úřad amerického ministerstva obrany AARO, jenž byl zřízen v červenci minulého roku, obdržel 510 zpráv o spatření UFO. Do těch spadá 144 objektů spatřených už dříve a 366 nových zpráv.

Pozdvižení v souvislosti s UFO vyvolalo únorové sestřelení čínského špionážního balonu, a krátce na to dalších dvou objektů. Jejich původ nebyl objasněn.

Záblesk nad Kyjevem, NASA popírá pád satelitu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám