Hlavní obsah

Obamův kuchař se utopil při paddleboardingu poblíž exprezidentova sídla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní kuchař bývalého šéfa Bílého domu prezidenta Baracka Obamy byl nalezen mrtev poblíž exprezidentovy vily na ostrově Martha’s Vineyard ve státě Massachusetts. Pětačtyřicetiletý Tafari Campbell se utopil při paddleboardingu.

Foto: Ron Edmonds, ČTK/AP

Tafari Campbell na snímku z roku 2008.

Článek

Podle listu The New York Post pracoval Campbell v Bílém domě jako zástupce šéfkuchaře, a když Obama v roce 2017 ve funkci skončil, přijal nabídku, aby pro bývalého prezidenta a jeho rodinu pracoval jako osobní kuchař.

Mrtvé tělo Campbella se našlo v pondělí asi 30 metrů od břehu. „Zřejmě ztratil kontrolu a měl potíže udržet se nad hladinou. Dostal se pod ni a už se nevynořil,“ stojí ve zprávě vyšetřovatelů, kteří případ řeší jako neštěstí.

Ve stejnou dobu se poblíž údajně nacházel ještě další sportovec. Proč Campbellovi nepomohl, resp. zda takovou možnost měl, není zatím jasné.

K neštěstí došlo už v neděli. Policie dostala ještě ten den zprávu, že se v oblasti pravděpodobně někdo utopil. Na místo dorazili záchranáři s potápěči a s pátráním pomáhal i vrtulník pobřežní hlídky. Tělo Campbella našli až následující den dopoledne.

Obamu zpráva o tragédii šokovala. „Byl milovanou součástí naší rodiny. Puká nám srdce, když nás teď opustil. Znali jsme ho jako vřelého, zábavného a mimořádně laskavého člověka, který nám všem rozjasnil život,“ uvedli Obamovi v prohlášení na adresu Campbella.

Ten proslul mj. tím, že vařil pivo s využitím medu od včel, o které se na jižním trávníku Bílého domu starala první dáma Michelle Obamová.

U Obamova sídla zatkli ozbrojence hledaného kvůli útoku na Kapitol

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám