Hlavní obsah

U Obamova sídla zatkli ozbrojence hledaného kvůli útoku na Kapitol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ozbrojeného muže, hledaného v souvislosti s předloňským útokem na Kapitol, zatkli ve čtvrtek nedaleko sídla bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy ve Washingtonu. Zadržený sedmatřicetiletý Taylor Tarantoa měl podle policie v dodávce „několik zbraní“ a materiál na výrobu výbušnin.

Foto: Johnny Louis, Reuters

Bývalý prezident Spojených států Barrack Obama

Článek

Tarantoa už před zatčením na sociálních sítích „vyhrožoval veřejně činné osobě“, napsala bez bližšího upřesnění agentura AP s odvoláním na nejmenované činitele. Stanice NBC News zadrženého popsala jako „zapřísáhlého přívržence (amerického exprezidenta) Donalda Trumpa“, který na sociálních sítích sdílel i konspirační teorie týkající se Obamova sídla.

Taranto je bývalý příslušník amerického námořnictva a v jednom z okrsků státu Washington pracoval pro republikány jako správce webových stránek, napsal web New York Post s odvoláním na regionální média.

V poslední době Tarantoa zřejmě žil ve své dodávce, a vyhýbal se tak zatčení kvůli dřívější účasti na útoku Trumpových příznivců na sídlo Kongresu. Podezřelého nejprve zpozorovali agenti Tajné služby USA, která slouží jako ochranka ústavních činitelů. Muž jim zprvu uprchl, ale po krátké honičce byl dopaden. Není jasné, zda v době incidentu Obamovi byli doma.

Jděte mladým z cesty, obul se Obama v Berlíně do starší generace politiků

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám