Hlavní obsah

Neočkovaní rodiče čtyř dětí zemřeli v Texasu během dvou týdnů

Právo, nek

Lydia Rodriguezová, učitelka hry na piano z texaského La Marque, zemřela s covidem v nemocnici dva dny před 43. narozeninami a dva týdny poté, co se obětí koronaviru stal její 49letý manžel. Po páru, který odmítal vakcinaci, zůstaly čtyři děti – osmnáctiletá chlapecká dvojčata, šestnáctiletá dcera a jedenáctiletý syn.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Médiím to potvrdila Dottie Jonesová, sestřenice Lydie. Oba rodiče vakcinaci nevěřili. Když matka změnila názor, bylo už pozdě. „Než šla na plicní ventilátor, jedno z jejích posledních přání bylo, abych jí slíbila, že nechám její děti naočkovat,“ uvedla Jonesová.

Všechny čtyři děti měly také pozitivní testy na koronavirus, infekci ale překonaly zcela bez příznaků nebo jen s lehkými symptomy.

Covidových úmrtí v New Yorku je o 12 tisíc více, než se uvádělo, tvrdí guvernérka

Zahraniční

Jonesová, která pracuje jako zdravotní sestra a je očkovaná, se domnívá, že nákazu do rodiny přinesly právě děti, když se vrátily z mládežnického tábora.

„Snažila jsem se Lydii přesvědčit, aby imunizaci podstoupila, ale bezvýsledně. Mohla tady být s námi, kdyby se nechala očkovat,“ řekla Jonesová s tím, že se nesnaží lidi zastrašovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám