Hlavní obsah

Nemorální Trump se chová jako mafiánský boss, píše v knize bývalý šéf FBI

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Donald Trump se chová jako mafiánský boss. Snaží se rozmazat hranici mezi policií a bezpečnostními složkami a politiky. To jsou úryvky z knihy s názvem A Higher Loyalty (Vyšší věrnost), která se začne prodávat příští týden. Jejím autorem je bývalý ředitel amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý šéf FBI James Comey

Článek

Exředitel FBI  v ní amerického prezidenta kritizuje jako nemorálního a neoddaného pravdě. Napsal také, že na něj prezident činil nátlak kvůli vyšetřování ruské role v předloňských amerických volbách. Trumpovu vládu nad Amerikou označil za řízenou egem a založenou na osobní oddanosti vůči prezidentovi.

Trump odvolal Comeyho loni v květnu, což média označovala za překvapivé, protože tak učinil až několik měsíců poté, co se ujal v Bílém domě vlády.

Uvedla to agentura AP, která má kopii knihy k dispozici, poznamenala, že publikace nepochybně vyvolá prudkou reakci u Trumpa. Prezident v minulosti označil Comeyho za lháře a člověka, který se rád předvádí.

Reklama

Výběr článků

Načítám