Hlavní obsah

Malé letadlo se v New Hampshiru zřítilo do moře 30 metrů od zaplněné pláže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama se šťastným koncem se odehrálo u pláže v letovisku Hampton Beach v americkém státě New Hampshire. Jen necelých 30 metrů od břehu, kde relaxovaly stovky lidí, se do moře zřítilo malé letadlo a při nárazu na hladinu se převrátilo.

Letadlo při nouzovém přistání u pláže v New Hampshiru udělalo ve vodě kotrmelecVideo: WMUR, AP

 
Článek

Návštěvníci pláže nevěřili svým očím, když se v sobotu kolem poledne snášel na moře jednomotorový stroj Piper PA-18, jako by se pokoušel o nouzové přistání na vodě.

Pilot původně letěl podél pobřeží s vlečným transparentem, načež začal mít problémy s motorem. Ve chvíli, kdy se blížil k hladině, už stroj transparent neměl.

Při nárazu se ozvala hlasitá rána a letadlo se převrátilo vzhůru podvozkem. Lidé na pláži byli šokovaní, někteří ale přesto stačili zaznamenat incident na mobilní telefon.

Na pomoc pilotovi, který byl podle serveru CBS News Boston jedinou osobou na palubě, ihned vyrazili plavčíci. Ještě než se dostali k letadlu, pilot stačil vlastními silami kokpit opustit – bez nejmenšího zranění. Na místě jej prohlédli zdravotnicí přivolané sanitky, ale do nemocnice nemusel.

Plavčíci mezitím vytáhli letadlo na břeh, za jásotu a potlesku návštěvníků pláže. Incident nyní vyšetřují experti Federálního leteckého úřadu (FAA) a Národního úřadu pro bezpečnost dopravy (NTSB).

Pilot malého letadla jako zázrakem přežil pád do moře u pobřeží Walesu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám