Hlavní obsah

Pilot malého letadla jako zázrakem přežil pád do moře u pobřeží Walesu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako zázrakem přežil britský pilot pád malého letadla, v němž letěl podél pobřeží u města Porthcawl v jižním Walesu. Svědci slyšeli, jak stroji zadrhává motor, a hrozilo, že letadlo dopadne do zástavby. Nakonec se zřítil do moře jen pár metrů od kamenitého pobřeží.

Pilot při přistání do vody udělal s letadlem kotoul.Video: AP

 
Článek

„Letadlo bylo nízko, když letělo nad domy. Jestliže by se neotočilo zpět k moři, mohlo dopadnout mezi budovy a zabít lidi. Byl to zázrak,“ řekl podle listu Daily Mail svědek Elliot Jones, jenž byl v kritickou chvíli se svými psy na procházce.

Další svědci vypověděli, že se pilot zoufale snažil udržet nad letadlem kontrolu a dostat se nad vodu. Ve chvíli, kdy letadlo bylo nad střechami, se stroji zastavil motor, přičemž pilot se jej snažil znova nastartovat. „Slyšel jsem, jak to drhne,“ dodal.

„Letadlo pak zmizelo směrem k moři. Jakmile jsem se dostal za roh, viděl jsem, že je ve vodě u kamenů kabinou dolů. Nemohl jsem tomu uvěřit,“ řekl dále Jones.

Pilot havárii přežil. Dokázal se z vraku potápějícího se dvoumístného stroje Renegade Spirit vyprostit a za pomoci záchranářů došel na břeh. Zdravotníci jej dopravili na kontrolu do nemocnice.

„Neviděl jsem přesný okamžik nárazu, ale šel jsem k letadlu a viděl jsem, že se převrátilo. Bylo nosem ve vodě a ocas mu trčel do vzduchu,“ uvedl další svědek James Brown. „Moc nechybělo a mohlo to dopadnout úplně jinak,“ dodal.

Hrdinka Lesly. Děti po pádu letadla vedla 40 dní džunglí 13letá dívka

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám