Hlavní obsah

Tati, někdo klepe na dveře, stačila napsat 11letá Američanka. Našli ji znásilněnou a uškrcenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v Pasadeně v americkém státě Texas vyšetřuje případ vraždy jedenáctileté dívky, kterou neznámý muž v sobotu nejprve znásilnil a poté uškrtil. Informuje o tom list USA Today, podle kterého se dívka nacházela doma, kde na ni muž měl zaklepat a dostat se do domu.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Podle amerického deníku šéf pasadenské policie Josh Bruegger na úterní tiskové konferenci uvedl, že jedenáctiletá Maria Gonzalezová poslala v sobotu 12. srpna kolem 10. hodiny ráno místního času svému otci textovou zprávu, ve které uvedla, že někdo „klepe na dveře“.

Dvaatřicetiletý otec Carmelo Gonzalez měl podle serveru My San Antonio, který odkazuje na houstonskou stanici Fox 26, zprávou odpovědět, aby nikomu neotevírala, protože je v práci a nemůže přijít domů.

Carmelo měl domů poslat své příbuzné, aby Marii zkontrolovali. Když však přijeli, po dívce nebyly v bytě ani stopy. „Teta a strýc šli do bytu, zběžně ho zkontrolovali, ale dceru nenašli,“ uvedl Bruegger.

Američan zastřelil devítiletou holčičku. Vadil mu hluk koloběžky

Amerika

Když se otec v sobotu odpoledne vrátil z práce, našel její tělo nacpané v tašce v koši na prádlo pod postelí.

Podle středeční tiskové zprávy pasadenské policie měl Carmelo volat policistům v sobotu kolem 15. hodiny s tím, že jeho dcera nedýchá. Bruegger uvedl, že Maria byla usmrcena uškrcením a že důkazy také ukazují, že byla sexuálně zneužita.

„Samozřejmě je to znepokojující, protože se jednoznačně jedná o velmi násilný trestný čin,“ řekl Bruegger novinářům.

Dodal ale, že mu přijde velmi podezřelé, že na dceru někdo zaklepal pouhých 30 minut poté, co její otec odešel do práce, což naznačuje, že podezřelý věděl, že byla sama doma.

Bruegger také uvedl, že dveře byly odemčeny a nevykazovaly žádné známky násilného vnuknutí.

Carmelo a Maria podle policie pocházeli z Guatemaly. Bruegger navíc uvedl, že v bytovém komplexu, kde k vraždě došlo, žije velmi úzká guatemalská komunita.

Šéf pasadenské policie na tiskové konferenci dále řekl, že v současné době hledají svědky, kteří mohli pachatele v bytě vidět. „Děláme vše pro to, abychom vyřešili tento zločin,“ řekl Bruegger. „Jako otec desetiletého dítěte mám i já důvody k obavám,“ dodal.

Američan zastřelil řidiče náklaďáku, který krátce předtím srazil a zabil jeho syna

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám