Hlavní obsah

Američan zastřelil devítiletou holčičku. Vadil mu hluk koloběžky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiačtyřicetiletý Michael Goodman v americkém státě Illinois zavraždil devítiletou holčičku, která si šla přes ulici pro zmrzlinu. Vrah byl následně postřelen do hlavy, když se ho pokusil odzbrojit svědek. Informuje o tom americká zpravodajská televize CBS News, která uvedla, že byl Goodman převezen do nemocnice, kde je pod stálým dohledem policie.

Foto: Kancelář šerifa Cook County

Obviněný muž Michael Goodman na fotce se střelným zraněním obličeje

Článek

Policie uvedla, že vražda se stala v sobotu ve 21.40 místního času v Chicagu ve čtvrti North Long Avenue. Goodman si měl stěžovat na hluk, který holčička měla způsobit koloběžkou.

„Dostala peníze na zmrzlinu. Koupila ji pro sebe a svého otce. Ten ji pak požádal, aby si postavila koloběžku, ale ještě než to stihla udělat, přiběhlo k ní to individuum a vystřelilo z té zbraně. Dítě zemřelo,“ uvedl místní komunitní aktivista Andrew Holmes, který těsně po incidentu mluvil s otcem holčičky.

Podle místních úřadů mohla být devítiletá Sarabi Medinová zamýšleným cílem střelce. Rodinní příslušníci řekli americké televizi CBS, že se otec s dcerou do čtvrti přestěhovali „teprve nedávno“ a s podezřelým neměli nikdy žádný problém.

Vraha při potyčce zasáhla střela do obličeje

Ihned po incidentu se pokusil střelce odzbrojit svědek, během čehož byl Goodman postřelen do obličeje. Podle CBS News se podezřelého měl pokusit odzbrojit právě otec zavražděné holčičky. Místní ale uvedli, že není jasné, kdo z nich zmáčkl spoušť.

Podle Holmese to pro otce nebyla první ztráta. Před čtyřmi lety měl totiž přijít i o manželku, která podle jeho slov měla být také „zabita před místem, kde bydleli“.

„Sarabi byla krásná, mladá, energická holčička. Byla přátelská, vždy se usmívala,“ uvedla její příbuzná Angie Gonzalez Rodriguezová. „Byla plná života. Měla ho celý před sebou,“ dodala.

Policie pachatele obvinila z vraždy druhého stupně. Soud mu v úterý neumožnil propuštění na kauci. Další slyšení je přitom naplánované na 26. srpna, kde by se už mohl dozvědět svůj rozsudek. Odsouzen by přitom mohl být až na doživotí.

Byli zombie a já bohyně. Američanka půjde do vězení za vraždu svých dvou dětí

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám