Hlavní obsah

Tři mrtví a desítky raněných po ničivém tornádu v Texasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ničivé tornádo se prohnalo ve čtvrtek odpoledne místního času městem Perryton v americkém Texasu. Živel zabil tři lidi, desítky dalších zranil a způsobil rozsáhlé škody, uvádí agentura AP.

Foto: Sabrina Devers Via Tmx, Reuters

Texaské město Perryton zasažené tornádem

Článek

Jeden člověk přišel o život v parku na místě vyhrazeném pro obytné vozy. Právě park utrpěl „přímý zásah“, řekl náčelník hasičů z Perrytonu Paul Dutcher televizi ABC 7. Tornádo podle něj zničilo či poškodilo nejméně 30 karavanů. Ještě večer hasiči vyprošťovali lidi z trosek.

Brian Emfinger, patřící k „lovcům bouřek“, vypověděl, že živel doslova drtil přívěsy a vyvracel stromy.

„Viděl jsem, jak tornádo způsobilo docela vážné škody v průmyslové zóně. A kousek na západ odtud je to jeden zničený mobilní dům za druhým. Jsou tam velké škody,“ líčil.

V Texasu a Oklahomě se téměř 50 tisíc zákazníků ocitlo bez elektřiny. Nemocnice Ochiltree v Perrytonu na sociální síti doporučila, aby zranění, kteří jsou schopni chůze, došli do nemocnice, a všechny ostatní mají přivézt na pohotovost.

„Ošetření vyhledala nejméně stovka lidí,“ řekl Chris Samples z místní rozhlasové stanice KXDJ-FM . „Celé město je bez proudu,“ dodal.

Meteorologové předpovídají, že další kolo bouří bude procházet přes Oklahomu a část Texasu, riziko tornád hrozí Oklahomě City.

FOTO: Podívejte se na následky ničivého tornáda v Mississippi

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám