Hlavní obsah

Dva chlapci zemřeli v New Yorku při jízdě na vagonu metra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jednom týdnu zemřeli dva 14letí mladíci v newyorském metru, poté co při jízdě na vagonu metra (tzv. subway/train surfingu) ve vysoké rychlosti spadli. O neštěstí informovali newyorští policisté, kteří na Twitteru uvedli, že si mají lidé nechat surfování na pláž. Informovala o tom americká televize NBC News.

Foto: Envato

Metro v New Yorku. Ilustrační foto.

Článek

K úmrtí jednoho chlapce došlo ve čtvrtek kolem půl šesté odpoledne místního času, a to v blízkosti metra 33 Street a Rawson Street v newyorské čtvrti Queens. Mladík, identifikovaný jako Jevon Fraser, byl místní policií nalezen v bezvědomí na nástupišti vlaku číslo 7, přičemž podle policie měl mít zranění svědčící o „pádu z výšky“.

Další hoch, později identifikovaný jako Brian Crespo, spadl z vlaku přesně o týden dříve, tedy 22. června. Policie jej našla na kolejích vlaku L mezi stanicemi metra Bushwick Avenue a Aberdeen Street v Brooklynu.

Při tomto neštěstí ovšem spadli z vagonu metra hned dva chlapci, Crespo byl na místě lékaři prohlášen za mrtvého, druhý nejmenovaný chlapec byl odvezen v kritickém stavu do nemocnice. V jakém stavu se nachází v současnosti, NBC News neuvádí.

Zvrat v případu matky a syna z trajektu: Žena dítě shodila, bylo invalidní

Evropa

„Surfování v metru je nebezpečný a bezohledný čin. Jediný způsob, jak se bezpečně dostat do cíle, je jízda uvnitř vozu,“ napsal zástupce newyorské policie na Twitteru. „V těchto vlacích nejsou žádné vlny! Nechte si surfování na pláž,“ dodává v příspěvku.

Takzvané surfování v newyorském metru se v poslední době stalo velmi populární, a to zejména mezi mladými. Jedná se ovšem o velmi nebezpečnou zábavu, při které jen letos zemřelo sedm lidí.

Blesk v Alabamě zabil 31 krav, které se schovávaly pod stromem

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám