Hlavní obsah

Do vozu ochranky Joea Bidena narazilo auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kolony, která v neděli večer v americkém státu Delaware čekala na amerického prezidenta Joea Bidena, narazil osobní vůz. S odvoláním na očitého svědka o tom informuje agentura Reuters, podle které jsou Biden i jeho manželka Jill v pořádku.

Do vozu ochranky Joea Bidena narazilo autoVideo: Reuters

 
Článek

Podle zprávy tiskového oddělení Bílého domu vyšli Bidenovi z volebního štábu Biden-Harris 2024 v centru Wilmingtonu na severovýchodě USA ve 20:07 (01:07 SEČ) poté, co se v době incidentu najedli se členy jeho volebního týmu.

Chvíli poté, co Biden odpověděl na otázku jednoho z reportérů, narazil stříbrný sedan s poznávací značkou státu Delaware na křižovatce naproti vchodu do volebního štábu do něčeho, co vypadalo jako SUV stínící kolonu, uvedla zpráva tiskového odboru, na kterou odkazuje agentura Reuters.

Stříbrný sedan, který utrpěl poškození nárazníku, byl po zastavení rychle obklopen příslušníky ochranky. Agenti následně na řidiče, který držel ruce nad hlavou, vytáhli zbraně.

Co bylo příčinou srážky, zatím není jasné.

Amerického prezidenta pak ochranka doprovodila do jeho vozu, s nímž se v pořádku vrátil do svého domu ve Wilmingtonu.

Biden: Izrael ztrácí kvůli bombardování Pásma Gazy globální podporu

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám