Hlavní obsah

Dívky chtěly ve Washingtonu ukrást řidiči Uberu auto, muž po nehodě zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě dívky z USA ve věku 13 a 15 let byly v hlavním městě Washingtonu obviněny z vraždy řidiče Uberu. Mohammad Anwar (66) ze Springfieldu ve Virginii, který podle své rodiny emigroval z Pákistánu před sedmi lety, zemřel v úterý odpoledne poblíž parku Nationals ve čtvrti Navy Yard, uvedlo ve svém prohlášení metropolitní policejní oddělení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Dospívající Američanky napadly podle policistů Anwara taserem, když se údajně pokusily ukrást jeho automobil, což vedlo k následné k nehodě, při níž byl smrtelně zraněn.

Dívky v USA během rvačky v obchodě zabily nožem patnáctiletou, vše nahrávaly na sociální sítě

Zahraniční

Informovaly o tom různé weby včetně zpravodajské stanice CNN. Video z útoku začalo kolovat po sociálních sítích.

„Má můj telefon!“ To je moje auto!“

Záběry z incidentu, které podle listu The Independent pořídil náhodný kolemjdoucí, ukazují, jak se řidič hádal s osobami v automobilu, načež se vozidlo prudce rozjelo a nakonec skončilo převrácené u nedalekého chodníku. Anwar byl očividně vozem přimáčknut na obrubník – video následně ukazuje nehybnou postavu ležící obličejem dolů.

Zabil taxikáře, dostal deset let a zmizel. Přišel o milionovou kauci a je na něj vydaný zatykač

Krimi

„Jsou to zloději! To je moje auto!“ bylo slyšet, jak taxikář volá, zatímco se zřejmě snažil získat kontrolu nad autem.

„Má můj telefon,“ křičela ale podle televize CBS News rovněž jedna z dívek.

Anwar pak zemřel po nehodě v nemocnici, utrpěl četné zlomeniny kostí a těžké poranění hlavy.

Přiznala, že chtěla ukrást auto

Jedna z obviněných velmi mladých pachatelek ale později měla přiznat, že skutečně šla do čtvrti s úmyslem zcizit automobil a obvinila svou kamarádku z manipulace s vozem a volantem, což vedlo k finálnímu popsanému neštěstí.

Crowdfundingová kampaň zřízená na pomoc rodině pákistánského přistěhovalce a řidiče Uberu, který byl minulý týden zabit ve Washingtonu, zatím dokázala získat dary v hodnotě přes milion dolarů, informovala americká stanice Fox News či indický server ThePrint.

Uber funguje jako taxislužba, konstatoval Ústavní soud

Domácí

„Jsme zdrceni touto tragickou zprávou a naše myšlenky jsou v těchto těžkých chvílích s Mohammadovou rodinou,“ sdělil podle CNN mluvčí platformy Uber Eats.

Reklama

Výběr článků

Načítám