Hlavní obsah

Buttigieg zkritizoval moderátora, podle něhož nejsou Američani připraveni na homosexuálního prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Jeden z demokratických kandidátů na amerického prezidenta Pete Buttigieg se v neděli opřel do vlivného pravicového komentátora Rushe Limbaugha. Prohlásil, že si „nenechá si od Limbaugha kázat o rodinných hodnotách”. Reagoval tak na jeho prohlášení, ve kterém stoupenec Donalda Trumpa zpochybňoval, zda jsou Američané připraveni zvolit si homosexuálního prezidenta. Informoval o tom server Politico.

Foto: Andrew Harnik, ČTK/AP

Pete Buttigieg

Článek

V rozhovoru s televizní stanicí Fox News Buttigieg bránil své manželství s Chastenem Glezmanem. „Jsem hrdý na své manželství. A jsem hrdý na svého manžela,” uvedl 38letý Buttigieg. „A je mi smutno z toho, co se stalo z Republikánské strany, když přijímá podobnou homosexuální rétoriku,” dodal demokratický kandidát na prezidenta.

Limbaugh se ve svém rozhlasovém pořadu pozastavil nad tím, jak to bude vypadat, když vedle sebe budou stát „chlapácký” prezident Donald Trump a Buttigieg, který se rád veřejně líbá se svým manželem. Konzervativního moderátora, kterému nedávno Trump prezidentskou medaili svobody, za jeho poznámky zkritizovali demokraté i republikáni.

SPECIÁL: Americké primárky 2020

Speciály

Bývalý starosta města South Bend v Indianě Pete Buttigieg, který se po volebních kláních v Iowě a New Hampshire dostal do těsného vedení nominačního souboje demokratů, se otevřeně hlásí ke své homosexualitě.

V primárkách demokratů v New Hampshiru zvítězil Sanders

Volby USA

Reklama

Výběr článků

Načítám