Hlavní obsah

Bush podpořil kandidaturu svého bratra na prezidenta

Washington

Bývalý americký prezident George W. Bush se v úterý znovu vyslovil pro kandidaturu svého mladšího bratra Jeba na prezidenta. Bývalý guvernér Floridy má podporu rodiny, ale rozhodnout se prý nakonec musí sám bez ohledu na naléhání blízkých. Příští prezidentské volby se v USA uskuteční za dva roky.

Foto: ČTK/AP

Jeb Bush

Článek

Bush své přání, aby 61letý bratr kandidoval, vyslovil v Texasu při křtu knihy, kterou napsal o svém otci a dalším bývalém prezidentovi Georgi Bushovi starším.

Nyní 90letý Bush starší byl ve funkci v letech 1989 až 1993, jeho syn pak obýval Bílý dům po dvě funkční období, od roku 2001 do roku 2009.

Foto: ČTK/AP

George W. Bush

Osmašedesátiletý Bush mladší řekl, že neví, dokdy by se měl jeho bratr rozhodnout, ale připustil, že Jebu Bushovi se nezamlouvá představa, že by se stal součástí „politické třídy". Podobně George Bush mladší hovořil už před pár týdny. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

George H.W. Bush

George W. Bush zasedal v Bílém domě v letech 2001 až 2009. Prezidentem byl také jeho otec George H. W. Bush, který sloužil jedno funkční období v letech 1989 až 1993.

Související téma

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Mount Rushmore s vytesanými potréty amerických prezidentů

Reklama

Výběr článků

Načítám