Hlavní obsah

Bombardovat neexistující Agrabu z disneyovek? 41 procent voličů Trumpa je pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Agentura Public Policy Polling minulý týden zjišťovala postoje voličů k jednotlivým republikánským uchazečům o kandidaturu na prezidenta USA a do otázek vpašovala i chyták. Respondenti měli odpovídat na dotaz, zda podporují bombardování města Agraba, což je fiktivní království z pohádek o Aladdinovi od Walta Disneyho. Mezi stoupenci Donalda Trumpa se plných 41 procent vyslovilo pro vojenský zásah.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Donald Trump

Článek

Průzkum se uskutečnil na vzorku 532 stoupenců republikánů. Otázka zněla: „Postavili byste se proti bombardování Agraby?“ Zatímco 57 procent dotázaných přiznalo, že si nejsou jisti, 30 procent respondentů z řad republikánských voličů by disneyovské království zasypalo bombami. Jen 13 procent uvedlo, že by bylo proti.

Mezi Trumpovými příznivci pak bylo zastánců ozbrojeného zásahu proti kresleným postavičkám obývajícím místo s arabským názvem plných 41 procent.

Republikánské voliče neznepokojuje jen hrozba přicházející z neexistující země. Mezi respondenty je také 36 procent těch, kteří věří, že tisíce Arabů v New Jersey oslavovaly v ulicích zřícení mrakodrapů Světového obchodního centra 11. září 2001.

Fámu, kterou opakovaně vyvracejí úřady i sami obyvatelé New Jersey, nedávno znovu oživil právě Trump v předvolebním proslovu v Alabamě.

Výsledky průzkumu také ukazují, že 54 procent republikánských voličů podporuje Trumpův návrh zakázat všem muslimům vstup na území USA. [celá zpráva]

Související téma

Foto: David Becker, Reuters

Donald Trump

Evidovat osoby muslimského vyznání v centrální databázi pak považuje za správné 46 procent dotázaných.

Reklama

Související články

Trump se nechutně opřel do Clintonové

Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump si vzal opět na mušku favoritku z tábora demokratů Hillary Clintonovou. Pozastavoval se kromě jiného nad...

Výběr článků

Načítám