Hlavní obsah

Afghánské televizní zprávy v jiném hávu. Se samopalníky v pozadí

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Afghánistán

Moderátor afghánské televize čte zprávy a okolo něj postávají ozbrojení tálibánci. Tento obrázek nabízí 42vteřinové video, které tweetovala mj. hlasatelka BBC Yalda Hakimová.

Foto: Khwaja Tawfiq Sediqi, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Hlasatele při čtení zpráv obklopilo osm mužů se samopaly. „Moderátor hovoří o zhroucení Ghaního vlády a říká, že islámský emirát prohlašuje, že afghánský lid by se neměl bát,“ sdělila Hakimová.

Zklamaní, naštvaní a podvedení. Tálibové se na Američany zlobí za rozbitá letadla

Svět

Podle deníku The Daily Mail moderátor diváky také vyzval, aby s Tálibánem spolupracovali.

Video retweetovala i íránská novinářka novinář Masih Alinedžádová a připsala k němu: „Za viditelně ztuhlým moderátorem pózují ozbrojenci Tálibánu se zbraněmi a nutí ho, aby říkal, že lidé v Afghánistánu by neměli mít strach z islámského emirátu. (Přitom) Tálibán je pro miliony lidí synonymem strachu.“

Exodus z Afghánistánu sílí, Tálibán se mstí

Svět

Islamisté údajně vtrhli do budovy televize a požadovali diskusi s moderátorem. Ta se po­dle WIO News přenášela naživo. Muži prý žádali od televize ocenění Tálibánu. „Tak nyní vypadá politická debata v televizi, pěšáci Tálibánu hlídají hlasatele,“ rozčilovala se Hakimová.

Reklama

Výběr článků

Načítám