Hlavní obsah

Putin hlasoval. Elektronicky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin už má v prezidentských volbách odvoleno. Učinil tak ve své kanceláři v Kremlu, kde svůj hlas odevzdal elektronicky, což je způsob, který v České republice stále nefunguje. Informuje o tom vládní agentura TASS.

Putin hlasoval.Video: AP

 
Článek

Kreml z momentu Putinova hlasování zveřejnil video, na němž je vidět, jak ruský prezident vstoupí do místnosti, sedne si k počítači, odklikne svého preferovaného kandidáta, usměje se na kameru a zamává.

Agentura TASS uvedla, že tímto způsobem Putin v prezidentských volbách volil už mnohokrát. Elektronicky ovšem nemůže volit celé Rusko, tato možnost je podle agentury dostupná jen zhruba ve třetině země.

Ruské prezidentské volby jsou poprvé v historii třídenní, konají od pátku 15. března do neděle 17. března. Konečné výsledky voleb ruská volební komise očekává v pondělí 18. března.

Největším favoritem ve volbách je současná hlava státu, kandidují však ještě tři další kandidáti, kterými jsou místopředseda Státní dumy a kandidát strany Noví lidé Vladislav Davankov, předseda silně pravicové Liberálně demokratické strany Ruska Leonid Sluckij a kandidát nominovaný Komunistickou stranou Nikolaj Charitonov.

PŘEHLEDNĚ: Rusové volí prezidenta, fakta a kontroverze

Volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám