Hlavní obsah

Zastropování cen energií přišlo pozdě, rýpl si generál Pavel do vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastropování cen energií přišlo podle kandidáta na prezidenta Petra Pavla pozdě. Některá vládní pomoc by také podle něj měla být více adresná. Generál to řekl v úterý při představování svého poradního týmu a principů, kterými by se řídil v roli prezidenta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kandidát na prezidenta Petr Pavel vystoupil 22. listopadu 2022 na tiskové konferenci a představil své poradní experty.

Reklama

Článek

„Vláda podniká kroky, které jdou správným směrem, ale mnohdy je podniká s několikaměsíčním zpožděním. Zavádí je také jako plošné, přitom kdyby byly adresné, budou mít větší efekt. Mohla by také více naslouchat odborníkům, kteří jí to radí,“ uvedl Pavel.

Na následný dotaz upřesnil, že pozdě přišlo konkrétně zastropování cen elektřiny a plynu.

Vládní koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) Pavlovi ještě vedle ekonomky Danuše Nerudové a senátora Petra Pavla vyjádřila v blížících se volbách podporu.

Pavel: Budu přinášet klid

Při představování svého poradního týmu a svých principů Pavel pak v úterý uvedl, že „lidi trápí chaos, nejistota a zdražování téměř všeho“. Obavy podle něj sdílí 80 procent Čechů. „Do prezidentských voleb lidé proto vkládají naději, že bude lépe. Lidem chybí prezident, který s nimi bude komunikovat,“ prohlásil.

Koho chtějí za prezidenta bývalí kandidáti na Hrad

Prezidentské volby

O sobě uvedl, že chce být prezidentem, který bude aktivně komunikovat s lidmi a zejména v době krize bude přinášet spíše klid než rozbroje a nepřátelství. „Jedině zkušený prezident dokáže v těžkých chvílích spojovat,“ uvedl.

Ideální prezident pak podle něj spojuje odborníky, vysvětluje věci s chladnou hlavou, vede nadstranické fórum, získává zahraniční partnery a zapojuje občany.

Souboj o druhé kolo

Pavel je v nadcházejících volbách jedním ze tří favoritů prvního kola. Vedle něj a zmíněné ekonomky Nerudové má nyní největší pravděpodobnost dostat se do druhého kola ještě expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Pavel s Nerudovou pak cílí podle politologů na stejné voliče, generálova kampaň proto bude zaměřena hlavně na Nerudovou. „Nevidím důvod měnit cokoli na mojí kampani a cílit na paní Nerudovou,“ řekl k tomu Novinkám Pavel.

„Zatím to vypadá velice vyrovnaně,“ doplnil s tím, že pokud on sám by se do druhého kola nedostal, podpořil by toho, kdo by splnil jeho ideály.

Boj o druhé kolo se přelévá mezi Nerudovou a Pavla

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám