Hlavní obsah

Pavel o Babišovi se Zemanem: Jen chaos a důraz na osobní prospěch

Nejsem kandidátem vládní koalice a nikdy jsem jím nebyl, odmítl prezidentský kandidát Petr Pavel tvrzení svého protikandidáta Andreje Babiše i prezidenta Miloše Zemana, který se netají svými sympatiemi právě k Babišovi. Pavel to v neděli uvedl v Otázkách Václava Moravce ve vysílání České televize. Babiš pozvání nepřijal.

Foto: Novinky

Petr Pavel

Reklama

Článek

„Vytvářet naději, že Česká republika může uspořádat mírový summit, je marketingový tah Andreje Babiše,“ odmítl Pavel Babišovu vizi ukončení konfliktu na Ukrajině.

Moderátor Václav Moravec bez dalších podrobností uvedl, že nedávné setkání Andreje Babiše s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem bylo motivováno zájmem Francie na dostavbě jaderné elektrárny Dukovany.

Pavel to označil za důkaz toho, že Babiš vnímá politiku jako „handl“. Poznamenal, že není standardní, aby prezident demokratické země přijímal prezidentského kandidáta několik dnů před volbami, označil to ale za věc Francie.

Zeman: Oba kandidáti budou očistec

Domácí

Ohradil se také proti výtkám, které prezentoval prezident Miloš Zeman, že nemá zkušenost s politikou. „Nezkušenost v politice rozhodně nemám. Já nemám zkušenost s politikou, kterou reprezentují Andrej Babiš a Miloš Zeman, tou politikou, která je založená na překrucování, na lžích, na osočování soupeřů, na rozdělování společnosti,“ uvedl.

V protikladu k „polistopadovém kartelu“, o němž mluví Babiš a který mají představovat tradiční strany, či šířeji názoroví oponenti šéfa ANO, připodobnil Pavel k určitému kartelu vztah Zemana s Babišem.

Druhé kolo prezidentských voleb bude podle něj střetem dvou světů – na jedné straně je ten, který prezentují Babiš se Zemanem, a na druhé Pavel a s ním i značná část občanů.

„To je svět založený na hodnotách, který je férový, slušný a snaží se nabízet řešení a respekt k pravidlům,“ nastínil Pavel svou vizi. Babiš se Zemanem podle něj představují „chaos, neřešení problémů a důraz na osobní prospěch“.

„Jsem přesvědčen, že voliči si uvědomují, jaký svět nám chce Andrej Babiš nabídnout, jak by vypadala Česká republika pod jeho vedením,“ uvedl Pavel.

Agent StB, marketingový produkt. Stanjura se Schillerovou se přeli o budoucího prezidenta

Domácí

Generál ve výslužbě a bývalý předseda vojenského výboru NATO Petr Pavel byl v prezidentských volbách 2023 zvolen prezidentem České republiky. V druhém kole porazil Andreje Babiše. Více o Petru Pavlovi zde.

Miliardář Andrej Babiš je poslanec, bývalý ministr financí a předseda vlády. V prezidentských volbách 2023 neúspěšně kandidoval na prezidenta, když v druhém kole prohrál s Petrem Pavlem. Více o Andreji Babišovi zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám