Hlavní obsah

Nabízí energii, nezávislost, znají život. V čem se liší kandidáti na Hrad?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O prezidentský úřad se uchází osm kandidátů. Tím devátým byl Josef Středula, který ale v neděli z boje odstoupil. Čím se liší a proč by voliči měli dát hlas právě jim, vysvětlovali v předvolebním studiu Novinek.

V čem se liší kandidáti na Hrad? Video: Novinky

 

Reklama

Článek

„Liším se tím, že od první minuty budu vědět, co dělat. Na Hradě jsem působil,“ míní Pavel Fischer, který prý na rozdíl od ostatní kandidátů nabízí také praktickou zkušenost s politikou a diplomacií.

Někteří kandidáti svou výjimečnost staví na nezávislosti, jiní zase na tom, že jsou energičtí a zajímají se o směřování České republiky.

Na anketní otázky ve studiu Novinek neodpovídal generál ve výslužbě Petr Pavel, který jako jediný ze všech uchazečů pozvání odmítl.

Prezidentské volby se uskuteční 13. a 14. ledna, případné druhé kolo o dva týdny později. Celkem se o post hlavy státu uchází osm kandidátů.

Mezi favority patří bývalý rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová, generál ve výslužbě Petr Pavel a expremiér Andrej Babiš.

Dále mají o funkci zájem senátoři Pavel Fischer a Marek Hilšer, podnikatel Karel Diviš, bývalá rektor Karlovy univerzity Tomáš Zima a poslanec SPD Jaroslav Bašta.

Prezidentské volby začaly. Hlasovali lidé izolovaní s covidem

Prezidentské volby

Výběr článků

Načítám