Hlavní obsah

„Na předkusu přistane baseballová pálka.“ Nerudové dorazila výhrůžka od voličů ANO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neúspěšná kandidátka Danuše Nerudová v sobotu vpodvečer zveřejnila výhružný dopis údajně od voličů ANO, který jí tento týden dorazil. Učinila tak v návaznosti na výhrůžku rodině prezidentského kandidáta Andreje Babiše, který v sobotu informoval o zaslané nábojnici. Nerudová jakékoliv násilí odsoudila, zároveň vyzvala Babiše, aby „zanechal agresivní rétoriky“ a vedl slušnou kampaň.

Foto: Petr Horník, Právo

Danuše Nerudová

Reklama

Článek

„Jsme voliči hnutí ANO, k čemuž se hrdě hlásíme, a nejvíce nás rozčílilo, co jste si dovolila při Vašem projevu, když jste nikam nepostoupila a neunesla jste tu prohru, prohlásit, že největší ZLO je pan Babiš a že má LOUKY a teď by chtěl Lány a ještě Pražský Hrad,“ stojí v úvodu výhružného dopisu, který Nerudová zveřejnila na svém Twitteru.

Pisatelé, kteří se podepsali jako „slušní občané“ požadují omluvu, jinak jí na „předkusu přistane baseballová pálka“.

Kulka pro Babišovou

Nerudová, která v druhém kole podporuje na Hrad generála Petra Pavla, dopis zveřejnila poté, co jeho soupeř a šéf ANO Andrej Babiš v sobotu na mimořádném brífinku informoval o tom, že obdržel dopis s nábojem adresovaný jeho ženě. Současně vyzval vládu a Pavla, aby apelovali na své voliče a příznivce, aby „nenapadali občany (jeho voliče), kteří vyjadřují jiný názor“, svým podporovatelům poděkoval, že se chovají slušně.

„Není to tak, že by tyto praktiky používal jen jeden tábor,“ prohlásila směrem k Babišovi Nerudová při zveřejnění výhružného dopisu.

Náboj může Babišovi pomoci ve volbách, míní politologové

Prezidentské volby

V prohlášení, které v sobotu zveřejnila na svém webu odmítla jakékoliv projevy násilí. Zároveň však drtivou většinu statementu adresovala Babišovi.

„Mrzí mě, že vaše rodina musí čelit tomu, co já s tou svoji zažívám od začátku tohoto týdne. Bylo mi vyhrožováno vašimi příznivci, kteří mi dali ultimátum, abych odvolala svá slova, že jste zlo. Pokud se tak nestane, tak budu podle výhrůžek fyzicky napadena baseballovou pálkou. Předpokládám, že teď si dovedete i vy představit, jaké důsledky to pro naši rodinu má,“ vzkázala Babišovi.

Tisková konference Andreje BabišeVideo: ANO@anobudelip

Podíl na rozdělení společnosti

Současně mu podobně jako někteří další politici, včetně Pavla, nepřímo přičetla podíl na rozdělení společnosti, z čehož plyne částečně agrese. V poslední době Babiš čelí kritice za předvolební billboardy, na kterých straší válkou.

„Andrej Babiš ve svém životě mnohokrát ukázal, že se nezastaví před ničím. Rozděluje naši společnost za využití všech nástrojů tak, že spolu dnes nemluví rodiny i sousedé. Jeho politika stojí dlouhodobě na tvorbě sporu a hloubení příkopů, které mají stále nižší dno. Je to on, kdo roky v naší zemi rozsévá zlo. Dělal to v minulosti a dělá to i teď,“ uvedla.

Vyzvala jej tedy, aby se začal chovat smířlivěji. „Pane Babiši, zanechte své agresivní rétoriky. Vaše nenávistné billboardy jsou špička ledovce. Vámi tvořený strach vede k zoufalým činům. Pojďte konečně vést slušnou kampaň,“ dodala a znovu vyjádřila podporu Petru Pavlovi.

Výhrůžky Babišovi odsoudili Pavel i Fiala. Vyzvali ho ke změně kampaně

Domácí

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám