Hlavní obsah

Knedlíky neumím, přiznal Babiš příznivcům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poklidné přátelské atmosféře se nesla první z řady plánovaných talk show předsedy ANO a prezidentského kandidáta Andreje Babiše, která se konala v úterý večer v Regionálním centru Olomouc. Zavítalo na ni asi 400 vesměs jeho příznivců.

Foto: Petr Marek, Právo

Andrej Babiš se v Olomouci svým příznivcům podepisoval.

Reklama

Článek

Pořad, v němž kromě Babiše vystupovala i herečka, dabérka a hlasová poradkyně šéfa ANO Jana Postlerová, která jej učí češtinu, a olomoucký primátor Miroslav Žbánek, moderoval poslanec za ANO Aleš Juchelka. Babiš se vyjadřoval mimo jiné k nynější krizi, válce na Ukrajině, důvodům jeho prezidentské kandidatury i k počínání vlády.

O té prohlásil, že nic neřeší. Poukázal také na své vřelé vztahy s lídry evropských zemí, hlavně s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem. „Jsme sice malá země, ale když máte kontakty, můžete udělat strašně moc věcí. Já si je léta budoval. Mrzí mě ale třeba, že jsem nepronikl do Vietnamu. To je stomilionový trh,“ řekl k tomu Babiš.

V závěru odpovídal na dotazy příchozích. Ti se ho ptali kromě politiky například na jeho vztah k vaření či ke sportu. „Kynuté knedlíky neumím, míchat vajíčka a dělat palačinky také ne. A sport? Ne, hokej jsem nikdy nehrál. Byl jsem spíše na volejbal, basketbal, tenis,“ prozradil.

Mluvil bez emocí, klidně a od publika se dočkal potlesku. Při autogramiádě, kterou akce končila, se s lidmi fotil, třásl rukama. Ti mu pak zase přáli úspěch v prezidentských volbách.

Našli se však na akci i jeho odpůrci, byť jich tam bylo minimum. „Babiš je podle mě spíše provýchodní a já bych byla nerada, aby nás táhl tímto směrem. Nehledě k tomu, že je to bývalý agent StB. Myslím také, že by byla ostuda mít trestně stíhaného prezidenta,“ řekla Právu žena, která se představila jako Petra.

Duel Nerudové s Pavlem může nahrát Babišovi, míní odborníci

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám