Hlavní obsah

Favoritem bookmakerů je Pavel, Babišův kurz mírně posílil

Bývalý vysoký představitel české armády a NATO Petr Pavel je i po prvních dvou debatách před druhým kolem prezidentské volby dál sázkovým favoritem na hlavu státu.

Foto: Novinky.cz s Právo

Andrej Babiš (vlevo) a Petr Pavel

Reklama

Článek

Na jeho vítězství je kurz průměrně 1,18:1. Jeho konkurent předseda hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš si od neděle bez ohledu na debaty mírně polepšil, jeho kurz na výhru je aktuálně okolo 4,5:1. Vyplývá to z webových stránek sázkových kanceláří a informací pro ČTK.

„První dvě prezidentské debaty s kurzy na vítěze druhého kola nepohnuly prakticky vůbec. Sázkaři dnes mírně víc sázejí na Petra Pavla, v celkovém součtu jsou ale pořád dvě třetiny sázek na Andreje Babiše,“ uvedl hlavní bookmaker Tipsportu Pavol Boško.

„Víc se sází na Andreje Babiše, v čemž hraje hlavní roli kurz. Lidé to zkoušejí a věří, že realita bude mnohem víc vyrovnanější, než jsou momentální prognózy,“ dodal Jakub Vilikus, hlavní bookmaker Betano.

Za Pavlem přišlo na ostravské náměstí nejvíc lidí od sametové revoluce

Prezidentské volby

Po těsném sobotním vítězství v prvním kole volby měl Pavel kurz na to, že se stane příští hlavou státu, okolo 1,12:1. 

Nyní je skoro stejný, lehce oslabil a pohybuje se v rozpětí od 1,16:1 po 1,2:1. Na vítězství Babiše byl v neděli kurz 6:1, nyní se na něj dá vsadit od 4:1 po 4,8:1.

Kurzy jsou před druhým kolem, které se uskuteční 27. a 28. ledna, vypsané také na volební účast a podle bookmakerů se hodně sází, že účast překoná 68,5 procenta.

Sázet se dá rovněž na počet hlasů pro jednotlivé kandidáty celkově i v krajích. Na Babišovo vítězství v Praze je kurz 200:1.

Kurzy sázkových kanceláří na prezidenta před druhým kolem volby prezidenta k 19. lednu 2023:
KandidátTipsport a ChanceFortunaSazkaBetBetano
Petr Pavel1,16:11,18:11,2:11,18:1
Andrej Babiš4,8:14,7:14:14,5:1
Zdroj: weby sázkových kanceláří.

Reklama

Výběr článků

Načítám