Hlavní obsah

Vteřinu před startem byl zrušen cvičný let rakety Starship

Novinky, Filip Šára

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkušební let prototypu rakety Starship (Hvězdná loď) americké společnosti SpaceX její systém automaticky zrušil zhruba vteřinu před startem, informovala agentura AP. Loď, jež má v budoucnu dopravit lidskou posádku na Měsíc i na Mars, měla původně vzlétnout do výšky 12,5 kilometru a pak dosednout zpět na zemský povrch.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vteřinu před startem byl zrušen cvičný let prototypu rakety Starship společnosti SpaceX Video: SpaceX, AP

 
Článek

Start na texaském kosmodromu Boca Chica zablokovaly automaticky systémy motoru, a to když na odpočítávacím zařízení zbývalo jen 1,3 sekundy.

Tesla nevylučuje spojení s jinou automobilkou, říká Elon Musk

AutoMoto

Zatím není jisté, kdy přesně bude firma podnikatele a miliardáře Elona Muska s testováním pokračovat.

Předchozí prototypy vystoupaly 150 metrů

SpaceX dosud provedla pět cvičných letů opakovaně použitelné rakety Starship, předchozí – a méně propracované – prototypy však dosáhly maximální výšky 150 metrů. Nejnovější verze ale byla na rozdíl od těch předchozích vyrobena z oceli a vybavena třemi motory Raptor.

Takto vypadá kosmická loď, se kterou mají lidé létat až na Mars

Věda a školy

SpaceX má v úmyslu používat starshipy k dopravě masivních satelitů na oběžnou dráhu kolem Země a právě i k posílání lidí a nákladu na Měsíc a Mars.

Prototyp nové rakety SpaceX vybuchl na testovací rampě

Amerika

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám